Corfu, Montenegro en Albanië


Mysterieus en verleidelijk

Van 15 tot 22 oktober 2023

Voorstelling

Lange tijd was Albanië afgesloten van de rest van Europa. Ondertussen wordt het land getipt als de geheime parel van Zuid-Europa. Het land van de adelaar heeft alles om te verrassen: wilde landschappen, een van de mooiste kustlijnen ter wereld, prachtige bergen en ontelbare archeologische schatten.

In Albanië hebben zowel Grieken, Romeinen, Venetianen als Ottomanen samen een onschatbare erfenis achtergelaten. Albanië is een kruispunt van Oost en West waar moskeeën en kerken naast elkaar staan. De overblijfselen van het communisme vermengen zich met westerse invloeden. Ga op verkenning in een wereld van contrasten. Albanië heeft een gastvrije bevolking en is nog redelijk onbekend voor het massatoerisme.

De M/S Elysium maakt ook een tussenstop op Corfu en in Montenegro, twee parels van de Adriatische en Ionische Zee. Het Griekse eiland Corfu is bergachtig en bosrijk en heeft zijn authentieke charme behouden. De Baai van Kotor staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en behoort tot de mooiste baaien ter wereld. Donkere bergen rijzen op langs het water en de grillige pieken omlijsten pittoreske stadjes.

Vertrek op deze unieke cruise aan boord van de M/S Elysium. Dit luxueuze zeiljacht, gereserveerd voor slechts 48 passagiers, leent er zich perfect toe om nieuwe horizonten te verkennen en ten volle te genieten van de charmes van de Middellandse Zee!

Reisroute

Dag 1: Brussel – Corfu (Griekenland)
Dag 2: Bar (Montenegro)
Dag 3: Kotor
Dag 4: Durrës (Albanië) – Tirana
Dag 5: Vlora – Apollonia – Berat
Dag 6: Saranda – Butrint – Gjirokastër
Dag 7: Corfu (Griekenland)
Dag 8: Corfu – Brussel

Gasten

Joost Loncin

Joost Loncin was buitenlandjournalist en de laatste commentaarschrijver van de krant ‘Het Volk’. Hij is schrijver en debuteerde in februari 2022 met zijn roman ‘Het Boek van Oorlog en Vergeten’ (Davidsfonds). Hij bracht verslag uit talloze conflictgebieden, met name de Balkan. Als reisleider blijft hij de regio bezoeken. Hij onderzoekt het ontstaan van (oorlogs)geweld en de impact daarvan op het (collectieve) geheugen en de mythevorming. Hij geeft spreekbeurten en schrijft reisreportages.

M/S Elysium

Dit originele en uitnodigende ‘boetiekschip’ voor slechts 48 passagiers biedt zijn opvarenden een met veel zorg gedecoreerde omgeving. Het platform met rechtstreekse toegang tot de zee is bovendien perfect voor een deugddoende duik in het warme water van de Adriatische en Ionische Zee.

Gemeenschappelijke ruimtes

De M/S Elysium ziet er compact uit, maar beschikt over heel wat gemeenschappelijke ruimtes die uitkijken op de omringende zee. Op het Panoramadek vinden de gasten het restaurant, waar heerlijke gerechten met een lokale toets worden bereid. Het restaurant omvat tevens een overdekt buitenterras om te genieten van maaltijden met uitzicht op zee. Het Zonnedek beschikt dan weer over ligstoelen en een jacuzzi. In de gezellige bar met salon op het Panoramadek vinden de lezingen plaats en wordt ook de info voor die dag verstrekt.

De kajuiten

Alle kajuiten bevinden zich aan de buitenzijde van het schip. De Comfort-kajuiten met patrijspoort of panoramisch raam zijn 14 tot 17 m² groot en de Deluxe-kajuiten met panoramisch raam 18 tot 19 m². De twinbedden beschikken telkens over beddengoed van zeer hoge kwaliteit. Alle kajuiten zijn uitgerust met airconditioning en hebben een eigen badkamer. Ze hebben tevens een flatscreen-tv, een kluis, een haardroger en een klein bureau. Alle passagiers beschikken aan boord over gratis internet (wifi).

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekDubbele bezettingSingle
Comfort met patrijspoort
(14 tot 16 m2)
Hoofddek€ 3.790€ 5.990
Comfort met venster
(16 tot 17 m2)
Bovendek€ 3.990€ 6.190
Deluxe met vensterBovendek€ 4.150€ 6.350

Plan van het schip

Technische kenmerken:

Lengte: 63,8 m – Breedte: 12,5 m – Diepgang: 3,42 m – Kajuiten: 24 verdeeld over 2 dekken – Capaciteit: 48 passagiers – Bemanning: 24 personen – Renovatiejaar: 2021 – Elektriciteit: 220 V – Munteenheid aan boord: euro

Inbegrepen in deze prijs:

 • Vluchten Brussel/Corfu/Brussel op lijnvluchten in economyclass met tussenlanding (Lufthansa, Aegean Airlines, Brussels Airlines)
 • Luchtvaart- (€ 120) en havenbelastingen (€ 350), variabel en aan verandering onderhevig
 • Alle transfers vermeld in het programma
 • Verblijf aan boord van de M/S Elysium in de gekozen kajuitcategorie (7 nachten)
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 8. De lunches worden ofwel aan boord van het schip of in de stad genuttigd (tijdens de bezoeken)
 • Drie volle dagen bezoeken tijdens de tussenstops in Albanië met entreegelden voor de bezienswaardigheden met een lokale gids. Indien geen Nederlandstalige gids beschikbaar: Frans- of Engelstalig
 • Nederlandstalige voordrachten aan boord door een Knack-voordrachtgever
 • Water, thee en koffie zijn doorlopend aan boord
  beschikbaar
 • Water tijdens de maaltijden aan land
 • Een Knack Cruises-medewerker die de reis zal begeleiden samen met een cruisedirecteur (tweetalig NL/FR)

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Alle andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het personeel aan boord (ongeveer € 15 per dag en per persoon)
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekering

Formaliteiten

 • Geldige identiteitskaart of geldig paspoort

Vraag uw gratis brochure aan

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.