DONAU


Cruise langs 8 landen: van Boekarest tot Passau

18 – 29 mei 2022

Voorstelling

De Donau is een van de meest fascinerende stromen ter wereld. Hij is bijna 3000 km lang en doorkruist niet minder dan tien landen vooraleer hij via een uitgestrekte delta in de Zwarte Zee uitmondt. Deze fantastische tocht door Centraal-Europa is ook een tocht door de geschiedenis waar tal van volkeren, invloeden, kunststromingen en culturen zich met elkaar mengen. Van de Ottomaanse verovering in de 16e eeuw die eindigde aan de poorten van Wenen, tot de door de barok gesublimeerde contrareformatie, van de monumentale pracht van keizerin Maria Theresia tot het nationalistische pathos in de Sezessionskunst, alles lijkt in de grootse stroombedding te zijn uitgevonden. De muziek, de architectuur, de schilderkunst… tot de smaak van de koffiehuizen en van de gebakjes die ermee gepaard gaan. De Donau heeft een weergaloze levenskunst in het leven geroepen. Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van.

Uiteraard wordt deze bijzondere tocht door de geschiedenis overgoten met een Knack-sausje. Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er ook aan boord activiteiten en lezingen. U mag bijvoorbeeld rekenen op een gastspreker met een bijzondere kennis van de Europese geschiedenis en een gast met een bijzonder muzikaal talent. De Knack Cruises-begeleiders zorgen ervoor dat u kunt genieten van een zorgeloze reis.

Reisroute

Dag 1:Brussel – Boekarest – Giurgiu (Roemenië)
Dag 2:Roese (Bulgarije)
Dag 3Vidin (Bulgarije)
Dag 4:Boottocht langs de ‘IJzeren Poort’ (Servië)
Dag 5:Belgrado (Servië)
Dag 6:Vukovar (Kroatië) – Mohács (Hongarije)
Dag 7:Boedapest (Hongarije)
Dag 8:Bratislava (Slovakije)
Dag 9:Wenen (Oostenrijk)
Dag 10:Melk (Oostenrijk)
Dag 11:Linz (Oostenrijk)
Dag 12:Passau – München (Duitsland) – Zaventem

Gasten

Lester Van Loock

Lester Van Loock is een van de talentrijkste pianisten van zijn jonge generatie. Een manshoge vitrinekast vol nationale en internationale prijzen. Hij behaalde zijn masterdiploma piano aan het Conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende en concerteert geregeld in binnen- en buitenland.

Edward De Maesschalck

Edward De Maesschalck (°Leuven, 1946) is doctor in de geschiedenis (Leuven, 1977) en auteur van historische boeken. Eerst assistent aan de universiteit van Leuven, verhuisde hij in 1979 naar de VRT, waar hij tot 2010 werkte als programmamaker en interviewer, later als programma-adviseur bij Canvas. Sinds 2008 verscheen van zijn hand een reeks opeenvolgende boeken over de geschiedenis van de Nederlanden vanaf de oorsprong tot 1815 (De graven van Vlaanderen, De Bourgondische Vorsten, Oranje tegen Spanje, Het strijd toneel van Europa).

De Amadeus Elegant

De naam zegt het, dit schip is een van de meest elegante op de Donau. Het maakt deel uit van de Oostenrijkse rederij Lüftnercruises en is in de vaart sinds 2010. Het bijzonder smaakvol ingerichte interieur zorgt voor een ontspannen en intieme sfeer op het schip. De kajuiten zijn ruim en bevinden zich alle aan de buitenzijde zodat u de rivier in alle rust kunt bewonderen vanuit uw kajuit. Terwijl u geniet van de uitstekend verzorgde maaltijden die u worden geserveerd in het bijzonder gezellige panoramische restaurant, glijden de mooiste landschappen aan u voorbij. In de Panorama Bar kunt u overdag genieten van het mooie uitzicht en ’s avonds kunt u zich laten meeslepen door de live-muziekconcerten gebracht door onze Knack-gast. Het zonnedek, voorzien van ligstoelen, is een geliefde plek voor observatie en ontspanning. U kunt ook gebruikmaken van de fitness of het massagesalon.

De kajuiten zijn bijzonder ruim, hebben allemaal dezelfde grootte (15 m²) en beschikken over douche, toilet, airconditioning, kleurentelevisie, haardroger en kluis. De suites zijn nog ruimer (22 m²) en beschikken over een bad/douche en extra zithoek met minibar. Het schip beschikt over 66 buitenkajuiten en 8 suites, verdeeld over 3 dekken. Alle kajuiten op het Mozart- en Strauss-dek beschikken over grote panoramische schuiframen. Op het Haydn-dek zijn het dezelfde mooie, ruime kajuiten maar met kleinere ramen boven aan de kajuit.

U leest het, de Amadeus Elegant heeft alles aan boord om er een onvergetelijke reis van te maken. Bovendien is dit schip volledig gereserveerd voor 140 Knack-lezers, dus kunnen we het u helemaal naar uw zin maken.

Prijzen

Prijzen per persoon

OmschrijvingDekm2Dubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort-kajuit met hoog vensterHoofddek (Haydn)15€ 3.410€ 5.725
Deluxe-kajuit met panoramische schuiframenBovendek (Strauss)15€ 3.800€ 6.540
Deluxe-kajuit met panoramische schuiframen Panoramadek (Mozart)15€ 4.010€ 6.925
Junior-suite met panoramische schuiframenPanoramadek (Mozart)22€ 4.475€ 7.415

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Boekarest en München/Brussel in economyclass (met of zonder tussenlanding)
 • Luchtvaartbelasting (€ 160 op dit moment)
  Havenbelasting (€ 66 op dit moment)
 • Accommodatie aan boord van de Amadeus Elegant in de door u gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12
 • Drankjes aan boord van de Amadeus Elegant bij alle maaltijden: water, thee, koffie en lokale wijnen
 • 8 begeleide excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag- programma
 • Tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van headsets,zodat u perfect de uitleg van de gidsen begrijpt. Op de eerste en laatste dag wordt er geen gebruik gemaakt van de headsets.
 • Nederlandstalige gidsen tijdens de excursies, indien op een bepaalde aanlegplaats niet beschikbaar, Engelstalig
 • Knack-gastspreker en Knack-muzikant
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Een ervaren cruisedirecteur

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor het personeel aan boord van de Amadeus Elegant
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Facultatieve excursies
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)

Vraag uw gratis brochure aan