DONAU

VOLZET


Cruise langs 8 landen: van Boekarest tot Passau

Van 21 augustus tot 1 september 2023

Voorstelling

De Donau is een van de meest fascinerende stromen ter wereld. Hij is bijna 3000 km lang en doorkruist niet minder dan tien landen vooraleer hij via een uitgestrekte delta in de Zwarte Zee uitmondt. Deze fantastische tocht door Centraal-Europa is ook een tocht door de geschiedenis waar tal van volkeren, invloeden, kunststromingen en culturen zich met elkaar mengen. Van de Ottomaanse verovering in de 16e eeuw die eindigde aan de poorten van Wenen, tot de door de barok gesublimeerde contrareformatie, van de monumentale pracht van keizerin Maria Theresia tot het nationalistische pathos in de sezessionskunst, alles lijkt in de grootse stroombedding te zijn uitgevonden. De muziek, de architectuur, de schilderkunst… tot de smaak van de koffiehuizen en van de gebakjes die ermee gepaard gaan. De Donau heeft een weergaloze levenskunst in het leven geroepen. Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van.

Uiteraard wordt deze bijzondere tocht door de geschiedenis overgoten met een Knack-sausje. Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er ook aan boord activiteiten en lezingen. U mag bijvoorbeeld rekenen op een gastspreker met een bijzondere kennis van de Europese geschiedenis en een gast met een bijzonder muzikaal talent. De Knack Cruises-begeleiders zorgen ervoor dat u kunt genieten van een zorgeloze reis.

Reisroute

Dag 1: Brussel – Boekarest – Giurgiu (Roemenië)
Dag 2: Roese (Bulgarije)
Dag 3: Vidin (Bulgarije)
Dag 4: Boottocht langs de ‘IJzeren Poort’ (Servië)
Dag 5: Belgrado (Servië)
Dag 6: Vukovar (Kroatië) – Mohács (Hongarije)
Dag 7: Boedapest (Hongarije)
Dag 8: Bratislava (Slovakije)
Dag 9: Wenen (Oostenrijk)
Dag 10: Melk (Oostenrijk)
Dag 11: Linz (Oostenrijk)
Dag 12: Passau – München (Duitsland) – Zaventem

Gasten

Edward De Maesschalck

Edward De Maesschalck (°Leuven, 1946) is doctor in de geschiedenis (Leuven, 1977) en auteur van historische boeken. Eerst assistent aan de universiteit van Leuven, verhuisde hij in 1979 naar de VRT, waar hij tot 2010 werkte als programmamaker en interviewer, later als programma-adviseur bij Canvas. Sinds 2008 verscheen van zijn hand een reeks opeenvolgende boeken over de geschiedenis van de Nederlanden vanaf de oorsprong tot 1815 (De graven van Vlaanderen, De Bourgondische Vorsten, Oranje tegen Spanje, Het strijdtoneel van Europa).

Marc Erkens

Marc Erkens studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en werkte vervolgens zijn hele actieve leven aan de hogeschool LUCA School of Arts in Leuven – het voormalige Lemmensinstituut. Hij was er docent, opleidingshoofd en departementshoofd. Hij is bekend via zijn bijdragen over klassieke muziek in het Canvas-programma ‘Culture Club’ en als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd piano. Als rasverteller-pianist geeft hij voorstellingen waarin hij de muziek dichter bij de mensen brengt. Hij vertelt over (klassieke) muziek en speelt ze ook op piano. Hij doet dat met evenveel historische achtergrond als humoristische ondertoon. Met zijn aanstekelijke enthousiasme vertelt hij het verhaal achter de muziek. In 2019 verscheen bij Lannoo zijn boek “Als muziek (…spreekt…)”.

M/S Amadeus Silver II

De M/S Amadeus Silver II is een van de meest comfortabele en elegante schepen op de Donau. Het beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel. Het schip heeft alles aan boord om er een onvergetelijke reis van te maken.

Gemeenschappelijke ruimtes

Op het Zonnedek staan ligstoelen. Vooraan op het Panoramadek vindt u een loungebar waar u heerlijk kunt relaxen. In het verlengde van de bar ligt het River Terrace waar gasten beschut zijn tegen de wind tijdens het varen. Aan de ingang van de salon kunt u in het intieme Café Vienna genieten van Weense specialiteiten tijdens een fijnproeversmoment (tegen betaling). Achteraan het schip ligt de Amadeus Club, een gemoedelijke salon met bibliotheek. Op het Hoofddek hebt u vrije toegang tot de fitnessruimte. Er is ook een boetiek en kapsalon aan boord en u kunt zelfs genieten van een heerlijke massage (tegen betaling). Er is gratis wifi aan boord. Alle maaltijden worden geserveerd in het elegante Panoramarestaurant. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm. Lunch en diner worden opgediend aan stijlvol gedekte tafels. U kunt dan kiezen uit een uitgebreide menukaart met aangepaste wijnen, water, thee of koffie.

De kajuiten

Alle kajuiten zijn buitenkajuiten die verdeeld liggen over drie dekken en bereikbaar zijn met een lift. Ze zijn modern en comfortabel ingericht met twee bedden die samen een tweepersoonsbed kunnen vormen, en verfijnd gedecoreerd in warme tinten. Op het Hoofddek hebben de Comfort-kajuiten met een oppervlakte van 16 m² een hoge patrijspoort (die niet open kan). Op het Bovendek en Panoramadek beschikken de 17,5 m² ruime Deluxe-kajuiten over een groot schuifraam. Het Panoramadek biedt ook ruimte aan 12 Junior Suites van 26,4 m², met een sofa en een privébalkon. Alle kajuiten zijn voorzien van een badkamer met douche, tv, airco, telefoon, haardroger en kluis. De kajuiten op het Bovendek en Panoramadek beschikken bovendien over een minibar.

Prijzen

Prijzen per persoon

OmschrijvingDekm2Dubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort hoog vensterHoofddek16€ 3.075€ 4.815
Deluxe schuifraamBovendek17,5€ 3.460€ 5.420
Deluxe schuifraamPanoramadek17,5€ 3.655€ 5.730
Junior suite balkonPanoramadek26,4€ 4.075€ 6.395

Plan van het schip

Technische kenmerken

Lengte: 135 m – Breedte: 11,40 m – Diepgang: 1,45 m – Capaciteit: 168 passagiers – Bemanning: 46 leden – Kajuiten: 84 verdeeld over 3 dekken – Voltage: 220 V – Munteenheden aan boord: euro en kredietkaart – Bouwjaar: 2015

Inbegrepen in deze prijs

 • Lijnvluchten Brussel/Boekarest en München/Brussel in economyclass met of zonder tussenstop (Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss International Airlines)
 • Luchthaventaksen (€ 150 p.p. op vandaag) en haventaksen (€ 66 p.p. op vandaag), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf in een tweepersoonskajuit aan boord in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12
 • Drankjes aan boord van de Amadeus Silver II bij alle maaltijden: water, thee, koffie en lokale wijnen
 • 8 begeleide excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag-programma
 • Tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van headsets, zodat u perfect de uitleg van de gidsen begrijpt. Op de eerste en laatste dag wordt er geen gebruikgemaakt van de headsets
 • Nederlandstalige gidsen tijdens de excursies, indien op een bepaalde aanlegplaats niet beschikbaar, Engelstalig
 • Knack-gastspreker en Knack-muzikant
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Een ervaren cruisedirecteur

Niet inbegrepen in deze prijs

 • Andere dranken dan die vermeld zijn
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 5 à € 7 per dag/persoon aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs tijdens de excursies (volgens eigen tevredenheid)
 • De optionele excursies
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Vraag uw gratis brochure aan

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.