DOURO


Langs de gouden rivier: van Porto naar Salamanca

Van 4 tot 11 juni 2023

Voorstelling

De Douro is zo’n 897 km lang en baant zich een weg langs ruwe en spectaculaire landschappen. De ‘gouden rivier’ ontspringt in het Spaanse hoogland op 2.060 meter en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Porto. De bakermat van de portowijn! Onderweg heeft de rivier in het bergachtige noorden van Portugal een dal uitgeslepen met granieten hellingen. Langs de steile oevers klimmen terrassen tot de top van de heuvels, het meesterwerk van geploeter van generaties landarbeiders. Deze regio is ideaal om per schip te verkennen. Laat u betoveren door het adembenemend mooie landschap in de Dourovallei. En ontdek zelf waarom dit natuurgebied een plaats heeft veroverd op de lijst van Unesco-werelderfgoed. Loop in de voetsporen van bedevaarders, laat u onderdompelen in het verleden van deze voormalige koloniale grootmachten en de zuiderse levenskunst en geniet van talrijke activiteiten en lezingen aan boord. Tijdens de riviercruise maakt u ook een stop in Salamanca, de mooiste stad van Spanje.

Reisroute

Dag 1: Brussel – Porto
Dag 2: Régua – Casa De Mateus – Pinhão
Dag 3: Barca d’Alva – Castelo Rodrigo
Dag 4: Barca d’Alva – Salamanca (Spanje)
Dag 5: Pocinho – Lamego – Régua
Dag 6: Régua – Porto
Dag 7: Porto – Braga – Guimarães
Dag 8: Porto – Brussel

Knack-gastspreker

Jan van den Berghe

Jan van den Berghe studeerde Germaanse filologie (Engels en Scandinavische talen) aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij was journalist voor diverse bladen en eindredacteur voor onder meer Royalty, Histories en Kwesties. Met succes publiceerde hij ook verschillende boeken over Europese vorstenhuizen. Op de Knack-cruises ontpopte hij zich tot een gewaardeerd causeur.

M/S Queen Isabel

De M/S Queen Isabel is een luxueus en elegant schip met plaats voor 118 passagiers. Geniet in alle comfort van een schitterende vaart op de Douro in combinatie met de Portugese levenskunst. Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om het noorden van Portugal te ontdekken!

Gemeenschappelijke ruimtes

De M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel. Geniet volop tijdens het varen op het Zonnedek, met de vele ligstoelen en een zwembad met tegenstroom. Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon met comfortabele zetels, vooraan op het schip. Op datzelfde dek is ook een kleine souvenirwinkel gelegen. Op het Bovendek bevindt zich het smaakvol ingerichte restaurant met een uitstekende keuken. Tijdens de maaltijden zijn alle dranken inbegrepen. De verfijnde maaltijden, geserveerd in één enkele dienst, aan mooi gedekte tafels, dragen bij tot de gezellige sfeer aan boord. De hele dag door kunnen passagiers genieten van koffie en/of thee. Op het Hoofddek bevinden zich de fitnessruimte (vrije toegang) en een massagesalon (betalend). Vanaf het Hoofddek tot het Panoramadek kunt u ook gebruikmaken van een lift.

De kajuiten

Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en zijn verdeeld over 3 dekken. Op het Hoofddek hebben de 16 Comfort-kajuiten een oppervlakte van 15 m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden). Op het Bovendek bevinden zich 23 Deluxe-kajuiten van 15 m², met een groot schuifraam. Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privébalkon met tafel en stoelen: 18 Deluxe-kajuiten met een oppervlakte van 20 m², en 2 Suites met een oppervlakte van 30 m². De suites hebben ook een apart salon. Alle kajuiten zijn uitgerust met 2 aparte bedden die samen of uit elkaar gezet kunnen worden, individueel regelbare airconditioning, televisie, haardroger, kluis, douche en toilet.

Prijzen

Prijzen per persoon

KajuitenDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort raam achteraanHoofddek15€ 2.590€ -
Comfort raamHoofddek15€ 2.880€ 4.465
Deluxe schuifraamBovendek15€ 3.310€ 5.135
Deluxe balkonPanoramadek20€ 3.595€ 5.575
Junior suite balkonPanoramadek30€ 4.460€ 6.915

Plan van het schip

Technische kenmerken

Lengte: 79 m – Breedte: 11,40 m – Capaciteit: 118 passagiers – Bemanning: 33 leden – Kajuiten: 59 verdeeld over 3 dekken – Max. snelheid: 12 knopen – Bouwjaar: 2013 – Rederij: Douro Azul

Inbegrepen in deze prijs

 • Lijnvluchten Brussel/Porto/Brussel (Brussels Airlines, TAP,…) in economyclass
 • De momenteel geldende luchthaventaksen (€ 90 p.p. op vandaag) en haventaks (€ 80 p.p. op vandaag), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Transfer luchthaven/schip/luchthaven
 • Schip exclusief gecharterd voor Knack-reizigers
 • 7 overnachtingen aan boord van Queen Isabel in de gekozen categorie en kajuit
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot aan het ontbijt op de laatste dag
 • Wijn, bier, water, softdrinks en koffie/thee inbegrepen bij alle maaltijden aan boord (lunch en diner)
 • Alle excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag-programma met lokale gids
 • Nederlandstalige gidsen tijdens de excursies, indien op een bepaalde aanlegplaats niet beschikbaar, Engelstalig
 • Gebruik van audiosysteem tijdens de excursies
 • Activiteiten aan boord: lezingen over Portugal, folkloreshow en speciale fadoshow
 • Galadiner van de kapitein
 • Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Ervaren cruisedirecteur
 • Bagagedragers voor de cruise

Niet inbegrepen in deze prijs

 • Andere dranken dan diegene die zijn vermeld
 • Fooien voor het personeel aan boord van de M/S Queen Isabel (€ 7 per persoon/dag)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs tijdens de uitstappen (volgens eigen appreciatie)
 • Verzekeringen

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Vraag uw gratis brochure aan

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.