Eilandhoppen op de Griekse Cycladen

VOLZET


Aan boord van de MS Elysium

Van 20 tot 27 mei 2023

Voorstelling

Ontdek vanop de zee de schatten van het antieke en Byzantijnse Griekenland in beperkt gezelschap.

De eilanden van de Cycladen liggen in een cirkel rondom Delos, in de klassieke oudheid misschien wel het belangrijkste Griekse heiligdom. Zij vormen zonder meer de meest schilderachtige eilandengroep van Griekenland. Door de strategische ligging op handelsroutes, halfweg tussen het vasteland en Kreta, hebben verschillende oude beschavingen hun sporen nagelaten op deze archipel.

Tijdens deze cruise nemen we u mee op een onvervalste Griekse odyssee! Eiland na eiland meren we aan in de allermooiste dorpen en laten we u genieten van sublieme landschappen. Aan boord van een recent gerenoveerd luxejacht voor slechts 48 passagiers maakt u op deze originele manier kennis met de verborgen sites en beroemde trekpleisters van de Griekse Cycladen. Zo combineren we op een heerlijke manier cultuur met ontspanning.

We starten ons epos aan de legendarische Kaap Soenion, de steile rots met de indrukwekkende zuilen van de tempel van Poseidon. Op Santorini ontdekt u een indrukwekkende kraterwand, de caldeira, omringd door steile kliffen, waaraan de huisjes met hun blauwe daken zich lijken vast te klampen. Daarna maakt u kennis met Syros en Ermoupoli, de hoofdstad van de Cycladen, met zijn indrukwekkende neoklassieke en Venetiaanse gebouwen en katholieke middeleeuwse wijk. In Mykonos serveren wij u panoramische uitzichten, archeologische sites, en ook een vleugje jetset. Dankzij hun diversiteit, schoonheid en hun unieke licht vormen de Cycladen de perfecte bestemming voor een fantastische Knack-cruise.

Reisroute

Dag 1: België – Athene (Griekenland)
Dag 2: Sifnos
Dag 3: Santorini
Dag 4: Santorini – Schinoussa – Pano Koufonissi
Dag 5: Naxos
Dag 6: Delos – Mykonos
Dag 7: Syros – Ermoupoli (Anos Syros)
Dag 8: Athene – België

Gasten

Guido Schepens

Guido Schepens is emeritus gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Vanuit een brede belangstelling voor de antieke mediterrane culturen studeerde hij naast klassieke filologie ook geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis van de Oudheid. Hij doceerde diverse vakken op het gebied van de geschiedenis van de Oudheid en deed onderzoek over theorie en praktijk van de antieke geschiedschrijving.

MS Elysium

Dit originele en uitnodigende ‘boetiekschip’ voor slechts 48 passagiers biedt zijn opvarenden een met veel zorg gedecoreerde omgeving. Het platform met rechtstreekse toegang tot de zee is bovendien perfect voor een deugddoende duik in het warme water van de Egeïsche Zee.

Gemeenschappelijke ruimtes

De MS Elysium ziet er compact uit, maar beschikt over heel wat gemeenschappelijke ruimtes die uitkijken op de omringende zee. Op het Panoramadek vinden de gasten het restaurant, waar heerlijke gerechten met een lokale toets worden bereid. Het restaurant omvat tevens een overdekt buitenterras om te genieten van maaltijden met uitzicht op zee. Het Zonnedek beschikt dan weer over ligstoelen en een jacuzzi. In de gezellige bar met salon op het Panoramadek vinden de lezingen plaats en wordt ook de info voor die dag verstrekt.

De kajuiten

Alle kajuiten bevinden zich aan de buitenzijde van het schip. De Comfort-kajuiten met patrijspoort of panoramisch raam zijn 14 tot 17 m² groot en de Deluxe-kajuiten met panoramisch raam 18 tot 19 m². De twinbedden beschikken telkens over beddengoed van zeer hoge kwaliteit. Alle kajuiten zijn uitgerust met airconditioning en eigen badkamer. Ze hebben tevens een flatscreen-tv, een kluis, een haardroger en een klein bureau. Alle passagiers beschikken aan boord over gratis internet (wifi).

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekDubbele bezettingSingle
Comfort met patrijspoort
(14 tot 16 m²)
Hoofddek€ 3.870€ 5.970
Comfort met venster
(16 tot 17 m²)
Bovendek€ 3.990€ 6.090
Deluxe met venster
(18 tot 19 m²)
Bovendek€ 4.190€ 6.290

Plan van het schip

Technische specificaties:

Lengte: 63,8 m – Breedte: 12,5 m – Diepgang: 3,42 m – Kajuiten: 24 verdeeld over 2 dekken – Capaciteit: 48 passagiers – Bemanning: 24 personen – Renovatiejaar: 2021 – Elektriciteit: 220 V – Munteenheid aan boord: euro

Inbegrepen in deze prijs:

 • Vluchten Brussel/Athene/Brussel op lijnvluchten in economyclass met tussenlanding (Lufthansa, Aegean Airlines, Air France, Brussels Airlines)
 • Luchtvaart- (€ 150) en havenbelastingen (€ 180), variabel en aan verandering onderhevig
 • Alle transfers vermeld in het programma
 • Verblijf aan boord van MS Elysium in de gekozenkajuitcategorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 8
 • Drank tijdens de maaltijden aan boord: water, thee, koffie, lokale wijn
 • Excursies volgens het programma met een lokale Engelssprekende gids
 • Begeleiding door een Nederlandstalige cruise-directeur
 • Een reeks lezingen aan boord door onze Knack-conferencier

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Alle andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het personeel aan boord (ongeveer € 15 per dag en per persoon)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekering

Formaliteiten

 • Geldige identiteitskaart of geldig paspoort

Foto’s/ video

Vraag uw gratis brochure aan

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.