IJsland + Faeröer, Orkney en Schotland


Met Knack rondom IJsland

23 augustus tot 31 augustus 2021

Voorstelling

IJsland, land van vuur. Met zijn machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden biedt het een van de spectaculairste landschappen op aarde. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen zijn vaak alleen per boot bereikbaar en vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen. Deze woeste natuurkrachten worden afgewisseld met haast tropische zwempartijen in prachtig blauw water en de eenvoudige charmes van de hoofdstad Reykjavik.

De IJslandse natuur is overweldigend, maar dat is lang niet de enige troef van het eiland: overal komen we authentieke, bontgekleurde vissershuisjes tegen en de gastvrije bewoners van dit eiland met zijn rijke geschiedenis, dat trots is op zijn onafhankelijkheid. Exclusief aan deze reis: we meren ook aan op de Faeröer- en de Orkney-eilanden. Vaak vergeten doch fabelachtige plekken te midden van de oceaan, waar u geweldige indrukken opdoet.

We eindigen in Schotland. Naast de kilts en doedelzakken, speelt ook hier de natuur een centrale rol met grillige rotsformaties, diepe valleien, woeste kusten en ongerepte veengebieden. Deze spectaculaire landschappen vormen het mysterieuze kader van het beruchte Loch Ness.

Reisroute

23 augustus – Reykjavik
24 augustus – Reykjavik
25 augustus – Isafjördur
26 augustus – Akureyri
27 augustus – Seydisfjördur
28 augustus – Tórshavn (Faeröer)
29 augustus – Kirkwall (Orkney)
30 augustus – Invergordon
31 augustus – Edinburgh

Knack-gastspreker

DIRK DRAULANS

Sinds 1987 is Dirk Draulans redacteur bij Knack. Als bioloog is hij een graag geziene journalist op televisie. Voor Canvas maakte hij een aantal tv-programma’s. Dirk is doctor in de wetenschappen, schreef een vijftigtal wetenschappelijke publicaties en maakte tal van wetenschappelijke expedities. Verder schreef hij ook een aantal geruchtmakende en succesvolle boeken.

JAN VAN DEN BERGHE

Jan Van den Berghe studeerde Germaanse filologie (Engels en Scandinavische talen) aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij was journalist voor diverse bladen en eindredacteur voor de Canvasserie Histories. Met succes publiceerde hij boeken over Europese vorstenhuizen. Op de Knack-cruises ontpopte hij zich tot een gewaardeerd causeur.

DE WORLD EXPLORER

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

MODERN

De nagelnieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe.

Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

MILIEUVRIENDELIJK

De World Explorer is uitgerust met hybridemotoren, waardoor in de havens alle bewegingen kunnen worden uitgevoerd met een minimale uitstoot van broeikasgassen. De Rolls-Roycemotoren zijn geoptimaliseerd voor een zo zuinig mogelijke werking. Wanneer halt wordt gehouden in de buurt van de kust, kan het schip dankzij zijn nieuwe systeem voor dynamische positionering ter plaatse blijven zonder het anker uit te werpen. Zo worden de ecosystemen en het plantenleven onder water beschermd. Bovendien kan het evenwicht van het schip dankzij de nieuwe stabilisatortechnologie perfect beheerst worden, om ook op volle zee het verbruik te beperken.

Aan boord wordt alles in het werk gesteld om verspilling tegen te gaan (waterverbruik, geen plastic voor eenmalig gebruik, voorraadbeheer enz.). Alle informatie wordt bovendien digitaal verspreid via beeldschermen, wat ook het papierverbruik beperkt.

RUIM

Met zijn compacte afmetingen (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan van een megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde en bieden veel plaats. De meeste hebben een oppervlakte van meer dan 20 m² en beschikken over een bureau/salon met panoramisch uitzicht. Twee van de dekken op het schip zijn volledig ingedeeld in gemeenschappelijke zones. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek, waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee jacuzzi’s. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste voorzien. De World Explorer telt op die manier tal van plekjes waar iedereen naar wens tot rust kan komen of gezellig kan samenzijn met de andere opvarenden.

GEZELLIG

Gezelligheid en begeleiding zijn twee van de kernwoorden in dit concept. Aan boord van de nieuwe World Explorer wordt alles in het werk gesteld om deze belangrijke waarden te verwezenlijken. De cruisedirecteur, begeleiders, sprekers, experten en artiesten staan steeds voor u klaar. Het videoteam legt de beste en mooiste momenten vast voor later. Onze enthousiaste teamleden zorgen ervoor dat uw dagen en avonden goed gevuld zijn en vergezellen u op de excursies om een optimaal verloop van de cruise te garanderen. Ze zorgen voor een goede verstandhouding en bevorderen authentieke contacten tussen alle passagiers aan boord. In tegenstelling tot klassieke cruises met duizenden passagiers van overal ter wereld organiseert Knack Cruises op de World Explorer originele, gezellige en cultureel verrijkende reizen.

Prijzen

Prijzen per persoon

CATEGORIEKAJUITDEKBEZETTINGPRIJS (p.p)
1Expedition - vast venster32€ 3.850
2Deluxe - panoramisch uitzicht52€ 4.315
3Deluxe - panoramisch uitzicht62€ 5.015
4Deluxe - met balkon52€ 5.945
5Deluxe - met balkon62€ 6.410
6Junior Suite - met balkon62€ 6.640
7Navigator Suite - met terras5 en 62€ 7.570
8VIP Suite - met terras52€ 8.500
9Explorer Suite - met terras5 en 62€ 8.970

Plan van het schip

klik om te vergroten

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Reykjavik en Edinburgh/Brussel met een charter- of lijnvlucht in economyclass, met of zonder tussenlanding (min. 110 passagiers)
 • De haventaksen (momenteel € 80) en de luchthaventaksen (momenteel € 120), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Captain’s dinner, workshops, voorstellingen)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • De diensten van een tweetalige (Nederlands / Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team
 • Lezingen door de Knack-gastspreker(s)
 • Het Knack-begeleidingsteam

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere dan de vermelde dranken
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

Vraag uw gratis brochure aan