Kroatië


Varen langs de Adriatische kust

Van 26 april tot 5 mei 2023

Voorstelling

De bestemming van deze cruise is een echte topper. Niet alleen de prachtige kusten en de zeer diverse natuurpracht zullen u verbazen maar ook de 5 Unesco-sites die we bezoeken tijdens deze cruise.

In Kroatië zijn er in de eerste plaats natuurlijk de prachtige kusten met het kristalheldere blauwe zeewater en de talloze mooie eilanden in de Adriatische Zee. Dit land vormt ook de overgang van Midden-Europa naar de Middellandse Zee en is daardoor een mozaïek van Latijnse en Slavische culturen en invloeden. Zowel de Kelten, de Grieken, de Romeinen, de Venetianen, de Ottomanen, de Fransen als de Oostenrijkers hebben hier hun sporen nagelaten.

Tijdens deze ontspannen cruise kunt u in alle vrijheid en rust kiezen voor een wandeling langs de stadsomwallingen van Dubrovnik, u laten bekoren door het prachtige eiland Rab of bij zonsondergang genieten op het dek van uw gezellige schip. U kunt ook de vele paleizen en kloosters bezoeken of door de met marmer geplaveide straatjes in Split flaneren. En dit beleeft u allemaal op de M/Y Adriatic Blue, een authentiek jacht met een modern profiel.

Reisroute

dag 1: Brussel – Zagreb – Krk
dag 2: Rab – Zadar
dag 3: Zadar – Plitvice – Sibenik
dag 4: Trogir – Split
dag 5: Split
dag 6: Hvar – Korcula
dag 7: Korcula – Sipan
dag 8: Dubrovnik
dag 9: Dubrovnik
dag 10: Dubrovnik – Brussel

Gasten

Joost Loncin

Joost Loncin was buitenlandjournalist en de laatste commentaarschrijver van de krant ‘Het Volk’. Hij is schrijver en debuteerde in februari 2022 met zijn roman ‘Het Boek van Oorlog en Vergeten’ (Davidsfonds). Hij bracht verslag uit talloze conflictgebieden. Daardoor kent hij ex-Joegoslavië goed. Als reisleider blijft hij het land en de regio bezoeken, want nu de vrede is teruggekeerd, is er zo veel moois te ontdekken. Joost Loncin onderzoekt ook het ontstaan van (oorlogs)geweld en de impact daarvan op het (collectieve) geheugen en de mythevorming. Hij geeft spreekbeurten en schrijft reisreportages.

MS Casablanca

De MS Casablanca is een eerbetoon aan de beroemde film met in de hoofdrollen Humphrey Bogart en Ingrid Bergman. Het schip werd gebouwd in de scheepswerven van Split in 2016. Het is een uniek jacht, ontworpen voor maximaal 36 passagiers, waar de decoratie en de zorgvuldige afwerking zorgen voor een perfect kader voor een luxecruise.

Gemeenschappelijke ruimtes

Meerdere gemeenschappelijke ruimtes staan te uwer beschikking en bieden u een prachtig uitzicht op zee. Het Zonnedek is uitgerust met ligstoelen, een fitnessruimte en een bubbelbad. Op het Bovendek is een buitenruimte ingericht om te genieten van een 180°-uitzicht recht tegenover de panoramische lounge en het intieme salon. Het restaurant biedt smakelijke lokale gerechten. Helemaal achteraan de boot is een ponton met directe toegang tot de Adriatische Zee beschikbaar voor wie van het warme, heldere water wil genieten en een duik wil nemen. Er is gratis toegang tot het wifinetwerk voor alle passagiers.

Kajuiten

De 18 kajuiten die verdeeld zijn over twee dekken zijn allemaal buitenkajuiten. Ze zijn modern en comfortabel ingericht. De Comfort-kajuiten hebben een oppervlakte van 14 tot 17 m². De Deluxe-kajuiten hebben een oppervlakte van 18 m². Alle kajuiten, op zowel Hoofd- als Bovendek, zijn uitgerust met twee aparte bedden of een tweepersoonsbed. Op het Hoofddek bieden twee kajuiten plaats aan een derde persoon met een extra bed. De bedden zijn uitgedost met beddengoed van hoge kwaliteit. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met douchecabine, airconditioning, flatscreen-tv, kluisje, haardroger en een klein bureau.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekkenDubbele bezettingSingle bezetting
Deluxe Sabord 18 m²Bovendek€ 3.790€ 5.875
Comfort Sabord 14 à 17 m²Bovendek€ 3.670€ 5.690
Deluxe Hublot 18 m²Hoofddek€ 3.730€ 5.780
Comfort Hublot 14 à 17 m²Hoofddek€ 3.570€ 5.535

Plan van het schip

Technische specificaties

Lengte: 51,07 m – Breedte: 8,80 m – Diepgang: 3 m – Capaciteit: 36 passagiers – Bemanningsleden: 10 – Kajuiten: 18 kajuiten verdeeld over 2 dekken – Elektriciteit: 220 V – Munt aan boord: euro – Bouwjaar: 2016

Inbegrepen in deze prijs

 • Brussel/Zagreb en Dubrovnik/Brussel met lijnvluchten (met of zonder tussenstop) in economyclass (Brussels Airlines, Lufthansa, Croatia
  Airlines …)
 • Luchthaventaksen (€ 120) en haventaksen (€ 30) zoals op heden bekend, variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf in een tweepersoonskajuit aan boord van de MS Casablanca in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 10
 • 1/2 l water en 1/4 l wijn tijdens de maaltijden aan boord
 • Begeleide bezoeken in Zagreb, Zadar, Split, Trogir, Hvar en Dubrovnik met Franstalige of Nederlandstalige gidsen
 • Excursie met lunch in Plitvice met Franstalige of Nederlandstalige lokale gidsen
 • De diensten van een Nederlandstalige All Wayscruisedirecteur aan boord

Niet inbegrepen in deze prijs

 • De optionele excursies
 • Alle andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Servicekosten voor het boordpersoneel (€ 10 per dag per persoon aanbevolen)
 • Servicekosten voor de gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: contacteer ons

Foto’s/ video

Vraag uw digitale brochure aan

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.