Knacks Mekongcruise


Van Saigon tot Siem Reap

Van 23 januari tot 5 februari 2024

Voorstelling

De betovering van de koninklijke rivier

Na enkele succesvolle Knack-cruises op de Mekong trekken we er in 2024 opnieuw naartoe. 14 dagen lang dompelt Knack u onder in de Cambodjaanse en Vietnamese cultuur. Ontdek de prachtige tempels van Angkor, het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de Franse koloniale architectuur in Wat Phnom, het Chinese huis in Sa Dec en zoveel meer.

Geniet van de kleurrijke markten, van een diner met traditionele Khmer-dansen en van de overheerlijke Aziatische keuken. Het wordt een onvergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong. Knack Cruises verwelkomt u aan boord van de R/V La Marguerite, een stijlvol schip dat plaats biedt aan maximaal 92 passagiers. Er is een prachtig panoramisch restaurant en een elegante loungebar. Op het Zonnedek zijn er ligstoelen en een klein zwembad beschikbaar, naast een fitnessruimte en twee massagesalons. De voortreffelijke keuken zorgt ervoor dat deze reis helemaal af is.

Dit schip is volledig gereserveerd voor Knacklezers met een programma op maat. Naast de vele gevarieerde uitstappen zijn er aan boord ook activiteiten en lezingen. U mag ook rekenen op twee gastsprekers met een uitzonderlijke kijk op Azië. Knack Cruises-begeleiders zorgen ervoor dat u kan genieten van een zorgeloze reis met een bijzondere toets.

Reisroute

Dag 1: Brussel – Saigon
Dag 2: Saigon (Vietnam)
Dag 3: Saigon – My Tho
Dag 4: Cai Be – Sa Dec
Dag 5: Tan Chau – grensovergang
Dag 6: Phnom Penh (Cambodja)
Dag 7: Phnom Penh – Zijde-eiland
Dag 8: Angkor Ban
Dag 9: Wat Hanchey – Kampong Cham
Dag 10: Kampong Cham – Siem Reap
Dag 11: Siem Reap – Tempels van Angkor
Dag 12: Siem Reap – Tempels van Angkor
Dag 13: Siem Reap – Brussel
Dag 14: Brussel

Optionele verlenging
Baai van Halong 20-24 januari 2024

Dag 1: Brussel – Hanoi
Dag 2: Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Hanoi – Baai van Halong (Unesco-werelderfgoed)
Dag 5: Baai van Halong – Haiphong – Saigon
Dag 6: Saigon – My Tho

Gasten

Etienne Hauttekeete

Etienne Hauttekeete is romanist, maar studeerde eveneens japanologie in Leiden. Als docent kunst en geschiedenis van het boeddhisme, leidt hij regelmatig reizen in alle landen van boeddhistisch Azië en werkt mee aan tentoonstellingen over boeddhistische en Aziatische kunst. Hij heeft ook enkele boeken gepubliceerd: Onder dak in China, Onder de bodhiboom en The smile of Buddha.

Jean-Michel Filippi

Frans taalkundige en antropoloog die sinds 20 jaar werkzaam is in Cambodja. Hij publiceerde verschillende boeken over de geschiedenis van de Khmer. Jean-Michel Filippi doceert aan de koninklijke universiteit van Phnom Penh en wordt algemeen beschouwd als de autoriteit in deze materie. Stichter van het historisch en etnografisch museum van Kampot, dat vorig jaar werd geopend voor het publiek. Gedreven spreker (één voordracht in het Frans in Phnom Penh).

HET SCHIP: DE R/V LA MARGUERITE 5*

Een schip op maat van een koninklijke rivier

Het plezier van deze ontdekkingsreis wordt nog groter met de R/V La Marguerite, schip met slechts 46 kajuiten in een verfijnd decor uit het koloniale verleden.

Ruimte en licht

De gemeenschappelijke ruimtes zijn gezellig ingericht en bieden rust en ruimte. Het Zonnedek, voorzien van ligstoelen en een klein zwembad, is een geliefde plek voor observatie en ontspanning. Een fitnessruimte en twee massagesalons maken het geheel compleet.

Activiteiten en gezelligheid aan boord

Uw begeleiders staan u bij zodat u in alle comfort kan genieten van de reis. We programmeren evenementen met traditionele Vietnamese muziek en Cambodjaanse volksdans, en films in het salon. Voor fijnproevers wordt er een kookworkshop en inleiding tot de kunst van het Aziatisch tafelen aangeboden.

De kajuiten

De ruime en comfortabele kajuiten zijn verdeeld over vier dekken en zijn alle buitenkajuiten. Op het Hoofddek hebben de 8 kajuiten met een oppervlakte van 20 m² twee patrijspoorten (die niet geopend kunnen worden). De 16 Deluxe-kajuiten op het Bovendek en de 14 Deluxe-kajuiten op het Panoramadek hebben een raam en toegang tot een klein balkon. Het Zonnedek beschikt over 6 Junior Suites van 26 m² met raam en toegang tot een klein balkon, alsook 2 Suites Terras van 41 m² met raam en toegang tot een privéterras. Alle kajuiten zijn voorzien van airco en uitgerust met kledingkast, bureau, minibar, kluis, haardroger en telefoon (interne lijn). Op de Hoofd-, Boven- en Panoramadekken zijn de Deluxe-kajuiten uitgerust met twinbedden die bij elkaar geschoven kunnen worden. De kajuiten hebben een badkamer met douche en toilet. De Suites op het Zonnedek hebben een kingsize bed en een sofa, evenals een badkamer met aparte douche en whirlpool

Prijzen

Prijzen per persoon

Type KajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Deluxe-kajuit met patrijspoort (20 m²)Hoofddek€ 4.850€ 6.548
Deluxe-kajuit met balkon (20 m²)Bovendek€ 5.350€ 7.223
Deluxe-kajuit met balkon (20 m²)Panorama dek€ 5.600€ 7.560
Junior Suite met balkon (26 m²)Zonnedek€ 6.050€ 8.168
Suite Deluxe met balkon (41 m²)Zonnedek€ 6.450€ 8.708

Plan van het schip

Technische specificaties:

Lengte: 71 meter – breedte: 12 meter – 4 dekken – panoramisch restaurant – loungebar – elektriciteit: 220 volt – fitness en massage – klein zwembad

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Saigon en Siem Reap/Brussel (of Brussel/Hanoi voor hen die de uitbreiding Baai van Halong boeken) op lijnvluchten in economyclass met 1 of 2 tussenstops. Zie info bij programma
 • Luchthaventaksen (€ 430) en haventaksen (€ 75) zoals op vandaag gekend, variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Accommodatie in tweepersoonskamer met ontbijt in 5*-hotel Sofitel Plaza in Saigon (1 nacht) en 5*-hotel Sokha Angkor Resort in Siem Reap (3 nachten) (of evenwaardige hotels)
 • Accommodatie aan boord van de R/V La Marguerite in de door u gekozen categorie • Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 13
 • Drankjes aan boord van de R/V La Marguerite: mineraalwater, niet-alcoholische dranken, lokale bieren, thee, koffie naar believen, en lokale wijn bij de maaltijd
 • Drankjes bij de maaltijden tijdens het verblijf in Saigon en Siem Reap: mineraalwater (50 cl/persoon), thee of koffie
 • 2 spektakels zoals omschreven in het programma
 • 2 gastsprekers
 • Knack Cruises-medewerkers die de reis zullen begeleiden samen met een cruisedirecteur
 • Fooien voor het personeel aan boord van de R/V La Marguerite
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (70 USD/persoon aanbevolen)
 • Visumkosten voor Vietnam en Cambodja (€ 180 op heden indien Belgische nationaliteit, onderhevig aan wijzigingen)
 • Reisverzekeringen
 • Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer hiervoor Rivages du Monde.

Formaliteiten

 • Geldig internationaal paspoort tot en met 6 maanden na terugkeer

Foto’s/ video

Download hier de digitale brochure

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.