Knacks nieuwjaarscruise op de Donau


Samen met het fantastische trio Jef Neve, Hanne Roos en Andy Dhondt

Van 28 december 2023 tot 3 januari 2024

Voorstelling

Knack Reizen viert in 2024 zijn 10e verjaardag en dat mag u niet missen! Vier samen met uw vrienden en Knacks prestigieuze gasten, jazzpianist Jef Neve, sopraan Hanne Roos, saxofonist Andy Dhondt en conferencier Flip Feyten, een spetterend oudejaar en zet het nieuwe jaar in feeërieke steden zoals Wenen, Bratislava en Boedapest op een feestelijke manier in!

Reisroute

Donderdag 28/12: Brussel – München – Passau (Duitsland)
Vrijdag 29/12: Melk (Oostenrijk)
Zaterdag 30/12: Wenen
Zondag 31/12: Boedapest (Hongarije)
Maandag 1/01: Bratislava (Slovakije)
Dinsdag 2/01: Varen
Woensdag 3/01: Passau – München – Brussel

Knack Special guests

Jef Neve

Klassieke muziek, jazz, composities voor tv-series en films. Muzikant en componist Jef Neve is van vele markten thuis. Jef studeerde met grootste onderscheiding af aan het Lemmensinstituut in Leuven, een opleidingsinstituut voor muziek en drama. Het eerste album van het Jef Neve Trio, Blue Saga (2003), was meteen een bestseller. Het tweede, It’s Gone, kreeg de prestigieuze Radio Klara Prijs voor Best International Jazz Album in 2005 en een jaar later werd Nobody is Illegal opnieuw het best verkochte album in België. Zijn reputatie groeit snel wereldwijd en de laatste jaren legt hij zich ook meer en meer toe op het componeren. Vorig jaar in juni ging zijn Rain Requiem (requiem voor onze stervende planeet) in première en in mei 2023 lanceert hij zijn nieuwe album That old feeling met een aantal shows in Vlaanderens grote zalen. Ook de muziek van de recente Canvas-documentaire Rebound is van zijn hand

Hanne Roos

De jonge Belgische sopraan Hanne Roos behoort ontegensprekelijk tot de interessantste talenten van de nieuwe generatie opera- en concertzangers. Ze vatte in 2004 haar zangopleiding aan in het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Ze sloot er haar ‘Masters’-studies cum laude af bij Gidon Saks, Evelyne Bohen en Mireille Capelle en maakte aansluitend één seizoen lang deel uit van de Operastudio Vlaanderen. Momenteel is ze aan het werk in de opera van Luik als soliste bij Adriana Lecouvreur van Francesco Cilea. Vorig jaar was ze nog te zien in de Vlaamse Opera samen met het dansgezelschap onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker in de internationaal gerenommeerde productie van Cosi Fan Tutte. Maar in haar stemgeluid schakelt ze ook moeiteloos tussen opera, musical en jazz. Zo geeft ze ook heel wat duo- en trioconcerten samen met Jef Neve, Jeroen D’hoe… Entertainment en kunst!

Andy Dhondt

Saxofonist, pianist en dirigent Andy Dhondt legt zich toe op een bijzonder ruim repertoire. Zijn passie voor nieuwe muziek en actuele kunst komt hierin nadrukkelijk tot uiting. Andy studeerde cum laude af aan het Lemmensinstituut en werkt sindsdien samen met vooraanstaande muzikanten op Belgische en internationale podia. Belangrijk is zijn samenwerking als saxofonist of dirigent met echtgenoot Jef Neve. Zo is hij onder andere te horen op Jefs laatste albums Spirit Control, Mysterium en heel recent nog That old feeling. Daarnaast richtte hij het Belgian Reed Ensemble ‘Breathe’ op en vormt hij een vast duo met organiste Lieve Van de Rostyne en met de Griekse pianist Alexandros Sarakenidis. Andy hecht ontzettend veel belang aan het doorgeven van zijn muzikale microbe. Hij is een veelgevraagd dirigent van koren en orkesten en is directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Zottegem.

Gastspreker

Flip Feyten

(°1957) werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het populaire Radio 1-programma Feyten of Fillet, werkte voor de nieuwsdienst als journalist, commentator en eindredacteur van Het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag, en was verslaggever Cultuur voor VRT NWS. Samen met Harry De Paepe schreef hij Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn. Zijn nieuwe boek heet Mitford: zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie.

Het schip: m/s Amadeus Star 5*

De Amadeus Star is een van de meest comfortabele en elegante schepen die op de Donau varen. Het schip werd gebouwd in 2019, is integraal op de rivier gericht en biedt verschillende gezellige ruimtes.

De gemeenschappelijke ruimtes

Op het Zonnedek is er ruimte voor spelletjes en zijn er comfortabele zitplaatsen. Aan de voorkant van het Panoramadek biedt de loungebar heerlijke fauteuils om te ontspannen. Het River Terrace ligt in het verlengde hiervan, in de openlucht, waar u uit de wind kunt genieten tijdens het varen. Aan de achterkant van het schip bevindt zich de Amadeus Club, een kleine en gezellige lounge met een bibliotheek. Op het Hoofddek bevindt zich de fitnessruimte die gratis beschikbaar is. Het schip biedt ook een kappers- en massagesalon (betalend) en een shop. Aan boord is er gratis wifi beschikbaar. Alle maaltijden worden geserveerd in het panoramische restaurant. Het ontbijt wordt aangeboden in buffetvorm, de lunch en het avondmaal worden geserveerd aan mooi gedekte tafels. Een menu met verschillende opties is beschikbaar. Wijn, water, thee of koffie zijn inbegrepen.

De kajuiten

De kajuiten zijn verdeeld over drie dekken en hebben allemaal buitenzicht. Ze zijn modern ingericht, zeer comfortabel, voorzien van twee bedden die samengezet kunnen worden, en bieden een verfijnde inrichting in warme tinten. Op het Hoofddek hebben de Comfort-kajuiten een oppervlakte van 16 m2 en een klein hoog raam (dat niet open kan). Op Boven- en Panoramadekken hebben de 17,5 m2 grote Deluxe-kajuiten een groot raam dat open kan. Het Panoramadek biedt ook 12 Junior Suites met een oppervlakte van 26,4 m2 met sofa en privébalkon. Alle kajuiten zijn uitgerust met een badkamer met douche, tv, airconditioning, telefoon, haardroger en kluis.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort met hoog venster* (16 m²)Hoofddek (Haydn)€ 1.920€ 3.020
Deluxe met schuifraam (17,5 m²)Bovendek (Strauss)€ 2.230€ 3.500
Deluxe met schuifraam (17,5 m²)Panoramadek (Mozart)€ 2.380€ 3.730
Junior Suite Balkon (26,4 m²)Panoramadek (Mozart)€ 2.680€ 4.120

Plan van het schip

Technische kenmerken

Bouwjaar: 2019 – Lengte: 135 meter – Breedte: 11,4 meter – Diepgang: 1,45 meter – Capaciteit: 164 passagiers – Bemanning: 45 leden – Kajuiten: 82 verdeeld over 3 dekken – Elektriciteit: 220 volt – Munteenheid aan boord: euro en bankkaarten

Inbegrepen in deze prijs

 • De luchthaventaksen (€ 110 op heden) en haventaksen (€ 45 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • De lijnvluchten Brussel/München/Brussel in economyclass met of zonder tussenstop (Brussels Airlines, Lufthansa)
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf aan boord van de M/S Amadeus Star in een tweepersoonskajuit in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 7
 • Dranken tijdens de maaltijden: water, lokale wijn, thee en koffie
 • Diner op oudejaarsavond
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met lokale gids
 • De optredens van Jef Neve, Hanne Roos en Andy Dhondt
 • De diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur
 • De lezingen van de Knack Cruises-conferencier
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team

Niet inbegrepen in deze prijs

 • De optionele excursies
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 8 per persoon en per dag aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: contacteer ons

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Vraag uw gratis brochure aan

Optieformulier

Vul hieronder het optieformulier in. U wordt vervolgens gecontacteerd door Rivages du Monde voor een contractvoorstel.
Indien u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het boeken, kan u contact opnemen via mail op info@rivagesdumonde.be of tel. 02 899 75 41.