De vallei van de Nijl

VOLZET


Caïro, Aboe Simbel en Luxor

Van 6 tot 15 januari 2023

Voorstelling

Ontdek de Nijl aan boord van een stijlvol schip.

Met zijn eeuwenoude tempels en prachtige landschappen weet het land van de farao’s elke reiziger die geïnteresseerd is in de Egyptische mythologie te betoveren. De Nijl opvaren is niet alleen de oudste en meest logische, maar ook nog altijd de beste manier om kennis te maken met Egypte. In dit land speelt het leven zich immers vooral af op een smalle strook land aan weerszijden van de rivier. Uw cruise start met een bezoek aan verschillende uitzonderlijke sites die terecht wereldwonderen worden genoemd: de beroemde piramides van Gizeh, de Sfinx en het bruisende Caïro.

Aan boord van de M/S Nile Adventurer, een buitengewoon schip dat een eigentijds design combineert met Egyptische toetsen, vaart u door groene streken en woestijnen vol fascinerende tempels en leeft u op het ritme van de rivier en de landbouwers die er al duizenden jaren lang hun gewassen verbouwen. Vanuit Luxor trekt u op verkenning naar de Vallei der Koningen, de Vallei der Koninginnen en het adembenemende complex van Karnak met zijn indrukwekkende gevel, prachtige fresco’s en reusachtige beelden! Daarnaast houden we halt in zowel Aswan, Aboe Simbel als Edfu, voor een romantische culturele cruise die voor altijd een diepe indruk zal nalaten.

Reisroute

Dag 1: Brussel – Caïro
Dag 2: Caïro
Dag 3: Caïro – Aswan
Dag 4: Aswan – Aboe Simbel – Aswan – Edfu
Dag 5: Edfu – Luxor
Dag 6: Luxor
Dag 7: Luxor – Dendera
Dag 8: Luxor – Esna – Kom Ombo
Dag 9: Kom Ombo – Aswan
Dag 10: Aswan – Brussel

Gasten

Marleen Reynders

Marleen Reynders is egyptoloog (KU Leuven). Ze geeft lezingen en gastcolleges in binnen- en buitenland, begeleidt cultuurreizen en is auteur van verschillende succesvolle boeken over het oude Egypte. Marleen koppelt enthousiasme aan een ruime kennis van het oude Egypte, de perfecte conferencier voor deze cruise.

De M/S Nile Adventurer

De M/S Nile Adventurer is een buitengewoon schip met een capaciteit van 64 passagiers. De unieke sfeer combineert hedendaagse invloeden met Egyptische tradities. Het schip laat u in alle luxe en comfort kennismaken met de oevers van de Nijl en de overblijfselen van eeuwenoude beschavingen.

De gemeenschappelijke ruimtes

De gemeenschappelijke ruimtes bieden een aangename en verfijnde omgeving. Geniet van een heerlijke cocktail in de chique en uitnodigende loungebar op het Panoramadek of aan de bar van het Promenadedek terwijl u de voorbijglijdende landschappen in u opneemt. Op het Zonnedek met zwembad en verzorgd buitenmeubilair draait alles om ontspanning. Aan boord vindt u tevens een kleine fitnessruimte, een winkel en een massageruimte (betalend). Bovendien is er gratis internet in de loungebar (de kwaliteit van de verbinding hangt af van de locatie in kwestie). Het restaurant op het Bovendek serveert een geraffineerde internationale en Egyptische keuken, met vooral verse seizoensproducten. ‘s Ochtends en ‘s middags kunt u genieten van een heerlijk buffet. Voor het avondmaal in het restaurant kunt u kiezen uit de menukaart. Mineraalwater, thee, koffie en een glas wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijden.

De kajuiten

De M/S Nile Adventurer telt 32 kajuiten die stuk voor stuk uitkijken op de oevers van de Nijl en modern comfort combineren met Egyptisch geïnspireerde decoratie. De Deluxekajuiten met vast raam zijn 14 tot 16 m2 groot en bieden een mooi uitzicht. De Junior Suite-kajuiten (21 m2) bevinden zich aan de voorzijde van het schip en beschikken over een groot schuifraam, net als de Suite-kajuiten met balkon (42 m2). Deze laatste beschikken tevens over een buitenruimte. Alle kajuiten hebben een eigen badkamer met bad en wc, individueel regelbare airco, een flatscreen-tv, een minibar, een telefoon (voor intern gebruik) en een haardroger.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Deluxe vast raamHoofddek
(volzet)
14-16€ 4.750€ 6.750
Deluxe vast raamBovendek
(volzet)
14-16€ 4.990€ 6.990
Deluxe vast raamPanoramadek en promenadedek
(volzet)
14-16€ 5.250€ 7.250
Junior Suite schuifraamBovendek
(volzet)
21€ 5.590-
Suite met balkonPromenadedek
(volzet)
42€ 6.350-

Plan van het schip

Technische kenmerken

Lengte: 66,50 m – Breedte: 12 m – Diepgang: 1,20 m – Capaciteit: 64 passagiers – Bemanning: 55 personen – Kajuiten: 32 verdeeld over 4 dekken – Elektriciteit: 220 V – Munteenheden aan boord: Egyptische pond, Britse pond, euro, Amerikaanse dollar en bankkaarten – Renovatie: 2019

Inbegrepen in deze prijs

 • Luchthaventaksen (€ 320, zoals op vandaag gekend), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Vluchten Brussel/Caïro, Caïro/Aswan, Aswan/Aboe Simbel/Aswan en Aswan/Brussel (onder voorbehoud van beschikbaarheid) in economyclass met of zonder tussenstop (Egyptair, Air France of Lufthansa)
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf aan boord van de M/S Nile Adventurer in een tweepersoonskajuit in de gekozen categorie
 • Het verblijf in een tweepersoonskamer in een 5* hotel (lokale classificatie) in Caïro (2 overnachtingen)
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 10
 • Dranken aan boord: water, thee, koffie alsook een glas wijn tijdens de maaltijden
 • Dranken tijdens de maaltijden aan land: mineraalwater (50 cl p.p.), thee of koffie
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met een lokale gids
 • De diensten van een tweetalige (Nederlands / Frans) cruisedirecteur
 • De lezingen van de Knack Cruises-conferencier
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Alle activiteiten aan boord (cocktail, galadiner van de kapitein, een voordracht, folkloreavond…)

Niet inbegrepen in deze prijs

 • Andere dranken dan vermeld in het programma
 • Visum- en aanvraagkosten (€ 45 op heden voor de Belgische nationaliteit)
 • Servicekosten voor het boordpersoneel (€ 9 per persoon en per dag aanbevolen)
 • Servicekosten voor de gidsen en de chauffeurs (55 USD per persoon aanbevolen)
 • Reisverzekeringen
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: contacteer ons

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldig internationaal paspoort tot en met 6 maanden na terugkeer en een visum

Informatie omtrent de vluchten

 • Bij het maken van deze brochure zijn de vluchtgegevens nog niet bekend. Het is mogelijk dat er gevlogen zal worden van of naar Parijs of Amsterdam in plaats van Brussel. In dat geval zal er een transfer voorzien worden tussen Brussel en Parijs of Amsterdam (H/T).

Vraag uw gratis brochure aan