Noordkaap, Lofoten en Noorse fjorden


Met Knack naar het Noorden

16 juni tot 26 juni 2022

Voorstelling

Deze unieke cruise biedt u in 11 dagen een zeer gevarieerd beeld van de uitzonderlijke natuurpracht van Noorwegen.

Ontdek de mythische Noordkaap, de schoonheid van de Lofoten, de oogverblindende pracht van de Noorse fjorden en de havenstad Bergen, een plaats met een rijk historisch verleden.

Aan boord van het nieuwe luxeschip, de ‘World Explorer’, doorkruist u in alle rust dit prachtige decor en geniet u vanop het water van een spectaculair uitzicht. Een aanrader.

Reisroute

groenland route

16 juni – Tromsø
17 juni – Honningsvag
18 juni – Doortocht Noordkaap – Op zee – doortocht Trollfjord
19 juni – Reine op de Lofoten
20 juni – Oversteek poolcirkel – Op zee
21 juni – Geiranger
22 juni – Nordfjordeid
23 juni – Flam – Gudvangen
24 juni – Bergen
25 juni – Op zee
26 juni – Zeebrugge

Knack-gastspreker

JOERI CORTENS

Met Joeri Cortens reist een eersteklas natuurgids mee richting Noorwegen. Overdag vindt u hem waarschijnlijk op het dek op zoek naar zeezoogdieren en vogels, die hij graag aan de reizigers toont. Of u kunt zich laten meeslepen tijdens een van zijn geanimeerde lezingen. Misschien hebt u ooit bij Joeri een natuurcursus gevolgd of kent u hem van televisieprogramma’s als Wild van Dieren of Het zijn net mensen. Op zaterdagmorgen bekijkt hij de actualiteit door een verrassende dierenbril in het Radio 2-programma De weekwatchers.

Welkom aan boord VAN DE WORLD EXPLORER

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

MODERN

De nagelnieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe. Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

MILIEUVRIENDELIJK

De World Explorer is uitgerust met hybridemotoren, waardoor in de havens alle bewegingen kunnen worden uitgevoerd met een minimale uitstoot van broeikasgassen. De Rolls-Roycemotoren zijn geoptimaliseerd voor een zo zuinig mogelijke werking. Wanneer halt wordt gehouden in de buurt van de kust, kan het schip dankzij zijn nieuwe systeem voor dynamische positionering ter plaatse blijven zonder het anker uit te werpen. Zo worden de ecosystemen en het plantenleven onder water beschermd. Bovendien kan het evenwicht van het schip dankzij de nieuwe stabilisatortechnologie perfect beheerst worden, om ook op volle zee het verbruik te beperken.

Aan boord wordt alles in het werk gesteld om verspilling tegen te gaan (waterverbruik, geen plastic voor eenmalig gebruik, voorraadbeheer enz.). Alle informatie wordt bovendien digitaal verspreid via beeldschermen, wat ook het papierverbruik beperkt.

RUIM

Met zijn compacte afmetingen (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan van een megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde en bieden veel plaats. De meeste hebben een oppervlakte van meer dan 20 m² en beschikken over een bureau/salon en bieden een panoramisch uitzicht. De gemeenschappelijke ruimtes zijn geconcentreerd op 2 dekken. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek, waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee bubbelbaden. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste en een landingsplatform voor een helikopter voorzien.

De World Explorer telt op die manier tal van plekjes waar iedereen naar wens tot rust kan komen of gezellig kan samenzijn met de andere passagiers.

GEZELLIG

Gezelligheid en begeleiding zijn twee van de kernwoorden in dit concept. Aan boord van de nieuwe World Explorer wordt alles in het werk gesteld om deze belangrijke waarden te verwezenlijken. De cruisedirecteur,  begeleiders, sprekers, experten en artiesten staan steeds voor u klaar. Het videoteam legt de beste en mooiste momenten vast voor later. Onze enthousiaste teamleden zorgen ervoor dat uw dagen en avonden goed gevuld zijn en vergezellen u op de excursies om een optimaal verloop van de cruise te garanderen. Ze zorgen voor een goede verstandhouding en bevorderen authentieke contacten tussen alle passagiers aan boord. In tegenstelling tot klassieke cruises met duizenden passagiers van overal ter wereld organiseert Knack Cruises op de World Explorer originele, gezellige en cultureel verrijkende reizen.

Prijzen

Prijzen per persoon

CATEGORIEKAJUITDEKBEZETTINGPRIJS (p.p)
1Expedition - vast venster32€ 4.730
2Deluxe - panoramisch uitzicht52€ 5.570
3Deluxe - panoramisch uitzicht62€ 6.120
4Deluxe - met balkon52€ 7.240
5Deluxe - met balkon62€ 7.790
6Junior Suite - met balkon62€ 8.350
7Navigator Suite - met terras5 en 62€ 10.020
8VIP Suite - met terras52€ 11.690
9Explorer Suite - met terras5 en 62€ 12.250

Plan van het schip

klik om te vergroten

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Tromsø in economyclass met een charter- of lijnvlucht (met of zonder tussenlanding)
 • De haventaksen (momenteel € 250) en de luchthaventaksen (momenteel € 60), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Volpension vanaf het diner van dag 1 tot en met het ontbijt op dag 11
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Captain’s dinner, workshops, lezingen, animatie)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • De diensten van een cruisedirecteur en zijn of haar team
 • Het Knack-begeleidingsteam

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • De vereiste uitrusting en kleding voor de expeditie
 • Andere dan de vermelde dranken
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

Formaliteiten voor de deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Foto’s

Video

Vraag uw gratis brochure aan