Corfu, Albanië en Montenegro
VOLZET


Mysterieus en verleidelijk

25 september – 2 oktober 2022

Voorstelling

Lange tijd was Albanië afgesloten van de rest van Europa. Ondertussen wordt het land getipt als de geheime parel van Zuid-Europa. Het land van de adelaar heeft alles om te verrassen: wilde landschappen, een van de mooiste kustlijnen ter wereld, prachtige bergen en ontelbare archeologische schatten.

In Albanië hebben zowel Grieken, Romeinen, Venetianen als Ottomanen samen een onschatbare erfenis achtergelaten. Albanië is een kruispunt van Oost en West waar moskeeën en kerken naast elkaar staan. De overblijfselen van het communisme vermengen zich met westerse invloeden. Ga op verkenning in een wereld van contrasten. Albanië heeft een gastvrije bevolking en is nog redelijk onbekend voor het massatoerisme.

De M/S Panorama maakt ook een tussenstop op Corfu en in Montenegro, twee parels van de Adriatische en Ionische Zee. Het Griekse eiland Corfu is bergachtig en bosrijk en heeft zijn authentieke charme behouden. De Baai van Kotor staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en behoort tot de mooiste baaien ter wereld. Donkere bergen rijzen op langs het water en de grillige pieken omlijsten pittoreske stadjes.

Vertrek op deze unieke cruise aan boord van de M/S Panorama. Dit luxueuze zeiljacht, gereserveerd voor slechts 44 passagiers, leent er zich perfect toe om nieuwe horizonten te verkennen en ten volle te genieten van de charmes van de Middellandse Zee!

Reisroute

Dag 1: Brussel – Corfu (Griekenland)
Dag 2: Bar (Montenegro)
Dag 3: Kotor
Dag 4: Durrës (Albanië) – Tirana
Dag 5: Vlora – Apollonia – Berat
Dag 6: Saranda – Butrint – Gjirokastër
Dag 7: Corfu (Griekenland)
Dag 8: Corfu – Brussel

Gasten

Johan de Boose

Johan de Boose is doctor in de Slavische talen en Oost-Europakunde, schrijver en wereldreiziger. Hij woonde lang in Polen en Rusland. Momenteel brengt hij veel tijd door op de Balkan. Als schrijver publiceerde hij o.a. Bloedgetuigen, een polyfone roman over de Tweede Wereldoorlog, Het vloekhout (shortlist van de Libris Literatuurprijs 2019) en Dondersteen, een vaderroman. Nu schrijft hij een roman over de nasleep van de Joegoslavische burgeroorlog. Zijn werk verschijnt bij De Bezig Bij Amsterdam. Als journalist werkt hij freelance voor de VRT.

M/S Panorama

Dit in 2020 gerenoveerde jacht van 54 meter lang heeft al verschillende zeeën en oceanen doorkruist: van de Zwarte Zee tot Tunis, van de Seychellen tot Monte Carlo… De gasten kunnen genieten van de eersteklas kwaliteit van de service, het comfort en de veiligheid. Dit majestueuze driemasterjacht combineert de charme van een zeilschip met hoogstaand comfort.

Het leven aan boord

Het schip beschikt over twee buitenbars en een zonnedek met ligstoelen. ‘s Avonds dineert u in het Main Deck-restaurant of geniet u van een cocktail in een van de twee salons. Aan de achterzijde van het schip biedt een platform directe toegang tot de zee.

De kajuiten

De kajuiten, verspreid over drie dekken, werden ingericht met lichte stoffen en houten lambrisering, en zijn allemaal voorzien van vensters (Boven- en Zonnedek) of patrijspoorten (Hoofddek). De kajuiten beschikken allemaal over een doucheruimte met toilet, haardroger, individuele airconditioning, minibar, telefoon (alleen voor intern gebruik), tv en kluis.

Prijzen

Prijzen per persoon

OmschrijvingDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Standaardkajuit (11 - 12m²)Navigatie-dek€ 3.590€ 5.750
Standaardkajuit (11,5 - 12,5m²)Hoofd- of Zonnedek€ 3.790€ 5.990

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Corfu/Brussel, in economyclass met tussenlanding (Lufthansa, Brussels Airlines, Aegean Airlines)
 • Luchtvaart- (€ 120) en havenbelasting (€ 350), variabel en aan verandering onderhevig
 • Alle transfers vermeld in het programma
 • Verblijf aan boord van de M/S Panorama in de gekozen kajuitcategorie (7 nachten)
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 8. De lunches worden ofwel aan boord van het schip of in de stad genuttigd (tijdens de bezoeken)
 • Drie volle dagen bezoeken tijdens de tussenstops in Albanië met entreegelden voor de bezienswaardigheden met een lokale gids. Indien geen Nederlandstalige gids beschikbaar: Frans- of Engelstalig
 • Nederlandstalige voordrachten aan boord door een Knack-voordrachtgever
 • Water, thee en koffie zijn doorlopend aan boord beschikbaar
 • Water tijdens de maaltijden aan land
 • Een Knack Cruises-medewerker die de reis zal begeleiden samen met een cruisedirecteur (tweetalig NL/FR)
 • Schip exclusief gecharterd voor reizigers van Knack Cruises (op voorwaarde van volledige bezetting)

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Alle andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Fooien (ongeveer € 12 per dag en per persoon)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekering

Formaliteiten:

 • Identiteitskaart of paspoort, minimaal 3 maanden geldig bij aankomst

Foto’s/ video

Contact

Voor boeking:

info@rivagesdumonde.be en tel. 02 899 75 41

Contact Knack:

cruise@knack.be

Voor sfeerbeelden van vroegere Knack Cruises:

www.facebook.com/knackcruise

Cookie Instellingen