China


De wieg van de Chinese beschaving: de Yangtze

15 – 26 november 2020

Voorstelling

De Yangtze ontspringt in de provincie Qinghai, en stroomt van West- naar Oost-China. Deze rivier is de langste van China, en na de Amazone en de Nijl de langste ter wereld. Hij stroomt vanuit de bergen door een oneindig scala aan landschappen naar de zee en heeft een lengte van ongeveer 6380 kilometer. De Yangtze fungeert sinds 3000 jaar als een belangrijke vervoersslagader, die bij Shanghai uitmondt in een labyrint van kanalen. De rivier verbindt het Chinese binnenland met de kust en zorgt voor irrigatie en drainage. Hij wordt traditioneel beschouwd als de scheidslijn tussen Noord-China en Zuid-China en als de wieg van de Chinese beschaving. Het bootverkeer op de rivier bekijken, is een belevenis op zich: zowel enorme vrachtschepen als kleine sampans varen er kriskras door elkaar.

In de 19de eeuw trok het Westen China binnen via de Yangtze en dwong het belangrijke concessies af tot in Nanjing en Wuhan. Vandaag speelt de Yangtze nog een belangrijke rol in de ontwikkeling van het land. Op de middenloop van de Yangtze bouwde China tussen 1994 en 2006 de beroemde Drieklovendam. Na jaren titanenwerk en het delokaliseren van 1,3 miljoen bewoners, werd hiermee de grootste dam ter wereld gebouwd. De dam werd aangelegd om de enorme jaarlijkse overstromingen in het gebied tegen te gaan. Verder voorziet de dam door hydro-elektrische energiewinning zo’n 10% van de totale Chinese bevolking van energie. Ook de ontwikkeling van Centraal-China werd met dit project versneld. Deze ingreep in de natuur heeft echter de poëtische pracht van het landschap niet kunnen uitwissen. De diepe ravijnen en grillige rotsformaties lijken door reuzen geboetseerd.

Tijdens deze fabuleuze reis, van Shanghai via Nanjing tot in Chongqing, leert u dat in China rationaliteit en functionaliteit verzoend worden met plezier, verfijning en spirituele durf.

Reisroute

Dag 1:Brussel – Shanghai
Dag 2:Shanghai
Dag 3:Shanghai
Dag 4:Shanghai – Nankin
Dag 5:Vaardag
Dag 6:Lushan
Dag 7:Wuhan
Dag 8:Vaardag
Dag 9:Drieklovendam
Dag 10:Badong – Passage van de Drie Kloven
Dag 11:Fengdu
Dag 12:Chongqing – Brussel

Optionele verlenging

Xian-Beijing

Dag 1: Chongqing-Xian
Dag 2: Xian – Beijing
Dag 3: Beijing
Dag 4: Beijing
Dag 5: Beijing – Brussel

Dubbele bezetting: € 1695

Single bezetting: € 1975

Knack-gastspreker

Stefan Blommaert

Stefan Blommaert is buitenlandjournalist bij de VRT. Aan de Vrije Universiteit Brussel studeerde hij Hedendaagse Geschiedenis. In 1984 kwam hij bij de radionieuwsdienst van de toenmalige BRT werken en een jaar later stapte hij over naar televisie. Blommaert specialiseerde zich in Oost-Europa en was in 1993 en 1994 correspondent van de VRT in Moskou. Na de eeuwwisseling verlegde hij zijn focus naar Azië. Van 2012 tot 2014 was hij VRT-correspondent vanuit de Chinese hoofdstad Peking. Sindsdien is hij de regio van nabij blijven volgen. In februari 2019 verscheen zijn boek ‘De Eeuw van Xi’. Blommaert is de geknipte gast om ons te vergezellen op deze Knack-cruise.

De M/S Yangzi explorer

De ruime en comfortabele kajuiten hebben allemaal buitenzicht, en zijn verdeeld over 4 dekken. De Deluxe-kajuiten vindt u op 3 dekken, zijn 31 m² groot en beschikken over een groot buitenraam en een klein balkon. De suites vindt u op het panorama- en sloependek. Deze zijn 39 m² groot en beschikken over een groot buitenraam en een balkon met tafel en stoelen. Alle kajuiten beschikken over airco en een salon met zetels, bureau, minibar, kluis, haardroger en tv. In elke kajuit is er een badkamer met douche. Er zijn ook 4 buitengewone suites beschikbaar, waarvan de oppervlakte varieert van 81 tot 110 m². Deze kajuiten zijn schitterend gedecoreerd en stijlvol bemeubeld. De grote ramen bieden een uitzonderlijk uitzicht op de stroom en de oevers. Mandarijnsuite, Jadesuite, Hemelsuite, Keizerlijke suite.

Prijzen

Prijzen per persoon

KajuitenDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Kajuit DeluxeHoofddek31€ 4.130€ 6.430
Kajuit DeluxeSuperiordek31€ 4.330€ 6.630
Kajuit DeluxePanoramadek31€ 4.530€ 7.030
SuitePanoramadek39€ 4.790-
SuiteSloependek39€ 4.990-
Jade-/MandarijnsuiteSloependek81€ 5.840-
Keizerlijke/Hemelsuite Superiordek110€ 6.170-

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Shanghai en Chongqing/ Brussel op lijnvluchten (1 of 2 tussenstops mogelijk)
 • De luchtvaarttaksen van de internationale vluchten: € 370 op 01/02/2019. Prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers vermeld in het programma
 • Alle bezoeken en excursies met lokale gidsen (Engels/Frans) zoals vermeld in het programma
 • De sneltrein Shanghai/Nanjing in 2de klasse
 • Het verblijf in een hotel**** in Shanghai (2 nachten)
 • Het verblijf in de gekozen categorie op de M/S Yangzi Explorer (8 nachten)
 • De cocktail van de kapitein
 • Volpension vanaf het ontbijt van 16 november tot en met het ontbijt van 26 november
 • De dranken tijdens de maaltijden (bier, lokale wijnen, niet-alcoholische dranken, mineraalwater tijdens de maaltijden aan land)
 • De activiteiten aan boord van de M/S Yangzi Explorer
 • Knack Cruises-begeleiding
 • Alle fooien voor de gidsen en het boordpersoneel

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • De kosten voor een visum (€ 180 op 25/02/2019)
 • De reisverzekeringen
 • Vluchten in businessclass mogelijk: raadpleeg Rivages du Monde

Vraag uw gratis brochure aan