China


Varen op de Yangtze

10 tot 20 november 2021

Voorstelling

De wieg van de Chinese beschaving: de Yangtze

De Yangtze ontspringt in de provincie Qinghai, en stroomt van West- naar Oost-China. Deze rivier is de langste van China, en na de Amazone en de Nijl de langste ter wereld. Hij stroomt vanuit de bergen door een oneindig scala aan landschappen naar de zee en heeft een lengte van ongeveer 6380 kilometer. De Yangtze fungeert sinds 3000 jaar als een belangrijke vervoersslagader, die bij Shanghai uitmondt in een labyrint van kanalen. De rivier verbindt het Chinese binnenland met de kust en zorgt voor irrigatie en drainage. Hij wordt traditioneel beschouwd als de scheidslijn tussen Noord-China en Zuid-China en als de wieg van de Chinese beschaving. Het bootverkeer op de rivier bekijken is een belevenis op zich: zowel enorme vrachtschepen als kleine sampans varen er kriskras door elkaar.

In de 19e eeuw trok het Westen China binnen via de Yangtze en dwong het belangrijke concessies af tot in Nanjing en Wuhan. Vandaag speelt de Yangtze nog een belangrijke rol in de ontwikkeling van het land. Op de middenloop van de Yangtze bouwde China tussen 1994 en 2006 de beroemde Drieklovendam. Na jaren titanenwerk en het delokaliseren van 1,3 miljoen bewoners, werd hiermee de grootste dam ter wereld gebouwd. De dam werd aangelegd om de enorme jaarlijkse overstromingen in het gebied tegen te gaan. Verder voorziet de dam door hydro-elektrische energiewinning zo’n 10% van de totale Chinese bevolking van energie. Ook de ontwikkeling van Centraal-China werd met dit project versneld. Deze ingreep in de natuur heeft echter de poëtische pracht van het landschap niet kunnen uitwissen. De diepe ravijnen en grillige rotsformaties lijken door reuzen geboetseerd.

Tijdens deze fabuleuze reis, van Chongqing via Nanjing tot in Shanghai, leert u dat in China rationaliteit en functionaliteit verzoend worden met plezier, verfijning en spirituele durf.

Reisroute

10/11 – Brussel – Chongqing

11/11 – Chongqing

12/11 – Fengdu

13/11 – Badong

14/11 – De Drieklovendam

15/11 – Wuhan

16/11 – Mount Lushan

17/11 – Nankin – Shanghai

18/11 – Shanghai

19/11 – Shanghai

20/11 – Shanghai – Brussel

PRE-EXTENSIE VAN UW CRUISE

Van 6 tot 11 november 2021

Ontdek vóór uw cruise op de Yangtze-rivier de hoofdstad van China, de Verboden Stad, de tempels en de bruisende straten. Na een bezoek aan de Chinese Muur gaan we richting Xian om de site van het Terracottaleger van Qin Shi Huangdi te bezoeken. Deze pre-extensie toont u de omvang van de pracht en praal van de keizerlijke dynastieën.

Dag 1: Brussel

Dag 2: Beijing (China)

Dag 3: Beijing

Dag 4: Beijing

Dag 5: Beijing > Xian

Dag 6: Xian > Chongqing

PRIJS IN EURO PER PERSOON (ALLE TAKSEN INBEGREPEN)

Dubbele bezetting: € 1.790

Single bezetting: € 2.090

INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • Binnenlandse lijnvluchten Peking/Xian en Xian/Chongqing in economyclass (China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Sichuan Airlines)
 • Alle transfers zoals beschreven in het programma
 • Accommodatie in een twee persoonskamer in een viersterrenhotel (lokale classificatie) in Peking (3 nachten) en in Xian (1 nacht)
 • Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 6
 • Mineraalwater tijdens de maaltijden in de restaurants in Peking en Xian
 • Bezoeken zoals beschreven in het programma met lokale gids
 • Knack Cruises-reisbegeleiding
 • Speciaal diner ‘Gelakte eend’ in Peking

NIET INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • Internationale vluchten H/T (inbegrepen in het cruiseprogramma)
 • Andere dranken dan vermeld in het programma
 • Servicekosten voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen

Knack-gastspreker

Stefan Blommaert

Stefan Blommaert is buitenlandjournalist bij de VRT. Aan de Vrije Universiteit Brussel studeerde hij Hedendaagse Geschiedenis. In 1984 kwam hij bij de radionieuwsdienst van de toenmalige BRT werken en een jaar later stapte hij over naar televisie. Blommaert specialiseerde zich in Oost-Europa en was in 1993 en 1994 correspondent van de VRT in Moskou. Na de eeuwwisseling verlegde hij zijn focus naar Azië. Van 2012 tot 2014 was hij VRT-correspondent vanuit de Chinese hoofdstad Peking. Sindsdien is hij de regio van nabij blijven volgen. In februari 2019 verscheen zijn boek ‘De Eeuw van Xi’. Blommaert is de geknipte gast om ons te vergezellen op deze Knack-cruise.

De M/S Yangzi explorer

ONGEZIENE LUXE EN COMFORT

De afvaart van de Yangtze is een populaire reis in China. Door de eeuwen heen bezongen dichters het betoverende decor waardoor de rivier zich een weg baant. De Yangtze is niet makkelijk toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Enkel via een cruise zoals deze kunt u kennismaken met het Chinese binnenland, dat zo lang voor ons, westerlingen, verborgen bleef en onbekend terrein was. De M/S Yangzi Explorer, een luxueus en ruim schip, is het ideale vervoermiddel om de poëtische landschappen en de geschiedenis van de keizerlijke dynastieën te ontdekken alsook de modernisering en herculeaanse verstedelijking van het China van de 21e eeuw.

ONGEZIENE LUXE EN COMFORT

De M/S Yangzi Explorer is het kleinste en gezelligste schip op de Yangtze. De luxe en het comfort van het interieur kennen hun gelijke niet. Er zijn 62 kajuiten beschikbaar waarvan 24 prachtige suites. Op het zonnedek vindt u comfortabele ligzetels vanwaar u kunt genieten van het voorbijglijdende landschap. U zal gecharmeerd zijn door de elegantie van de gemeenschappelijke ruimtes. Zowel de receptie met panoramisch uitzicht als het restaurant en het theater waar optredens en lezingen plaatsvinden zijn bijzonder aangenaam.

INTRODUCTIE IN DE CHINESE CULTUUR

U wordt ondergedompeld in de Chinese levenskunst met een initiatie tai chi op het zonnedek, een les in Chinese kalligrafie, een les zijde schilderen of een initiatie in de traditionele theeceremonie. De lezingen van onze gast geven u inzicht in de leefwereld van de Chinezen en de ontwikkeling van het land. Na het diner vrolijken lokale muzikanten en acteurs de avond op of staat er een ludieke Knack-quiz op het programma.

EEN VERZORGDE KEUKEN

Het restaurant Dynastie serveert een internationale keuken maar ook lokale gerechten. Het ontbijt en de lunch worden geserveerd in de vorm van een buffet. Het diner wordt geserveerd à la carte.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekDubbele bezettingSingle bezetting
Kajuit Deluxe 31 m2Hoofddek€ 3.990€ 6.250
Kajuit Deluxe 31 m2Bovendek€ 4.210€ 6.550
Kajuit Deluxe 31 m2Panoramadek€ 4.410€ 6.850
Suite 39 m2Panoramadek€ 4.610/
Suite 39 m2Sloependek€ 4.810/
Jade-/Mandarijnsuite 81 m2Sloependek€ 5.615/
Keizerlijke/Hemelsuite 110 m2Bovendek€ 6.015/

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • Lijnvluchten Brussel/Chongqing en Shanghai/ Brussel in economyclass (onder voorbehoud van beschikbaarheden) met tussenlanding (Aeroflot, Cathay Pacific, Lufthansa, Finnair, Austrian Airlines…)
 • Luchthaventaksen (€ 470 zoals op heden bekend), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Accommodatie in de gekozen categorie aan boord van M/S Yangzi Explorer
 • Accommodatie in een tweepersoonskamer met ontbijt in een viersterrenhotel (lokale classificatie) in Shanghai (3 nachten)
 • Hogesnelheidstrein Nanjing / Shanghai in tweede klasse
 • Volpension vanaf het diner op dag 2 tot het ontbijt op dag 11
 • Dranken aan boord: mineraalwater, bier, lokale wijn en niet-alcoholische dranken tijdens de maaltijden aan boord
 • Mineraalwater tijdens de maaltijden in de restaurants in Shanghai
 • Alle bezoeken en uitstappen zoals beschreven in het programma met lokale gids
 • Activiteiten aan boord
 • Voordrachten aan boord door een Knack Cruisesgastspreker
 • Servicekosten voor het personeel aan boord
 • De diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur en een Knack Cruises-begeleidingsteam

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Aanvraag visum China: € 180 (op heden voor personen met Belgische nationaliteit)
 • Andere dranken dan vermeld in het programma
 • Servicekosten voor gidsen en chauffeurs (€ 60 per persoon voorzien)
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: gelieve ons te contacteren

Vraag uw gratis brochure aan