Volzet

DOURO


Langs de gouden rivier de Douro

11 – 18 oktober 2020

Voorstelling

De Douro is zo’n 897 km lang en baant zich een weg langs ruwe en spectaculaire landschappen. De ‘Gouden rivier’ ontspringt in het Spaanse hoogland op 2.060 meter en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Porto. De bakermat van de Portowijn! Onderweg heeft de rivier in het bergachtige noorden van Portugal een dal uitgeslepen met granieten hellingen. Langs de steile oevers klimmen terrassen tot de top van de heuvels, het meesterwerk van geploeter van generaties landarbeiders. Deze regio is ideaal om per schip te verkennen. Laat u betoveren door het adembenemend mooie landschap in de Dourovallei. En ontdek zelf waarom dit natuurgebied een plaats heeft veroverd op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Loop in de voetsporen van bedevaarders, laat u onderdompelen in het verleden van deze voormalige koloniale grootmachten en de zuiderse levenskunst en geniet van talrijke activiteiten en lezingen aan boord. Tijdens de riviercruise maakt u ook een stop in Salamanca, de mooiste stad van Spanje.

Reisroute

Dag 1:Brussel – Porto
Dag 2:Régua – Lamego – Pinhão
Dag 3:Vega Terrón – Castelo Rodrigo
Dag 4:Vega Terrón – Salamanca – Barca d’Alva
Dag 5:Régua – Mateus
Dag 6:Régua – Porto
Dag 7:Guimarães – Braga
Dag 8:Porto – Brussel

Knack-gastsprekers

Sander Spanoghe

Sander Spanoghe studeerde koloniale en contactgeschiedenis van Spanje en Portugal aan de universiteiten van Gent, Sevilla en het College van Mexico in Mexico-stad en culturele antropologie in Leuven. Hij deed onderzoek en publiceerde artikelen over de arbeidsrelaties tussen de Spaanse kolonisten en hun Indiaanse onderdanen. Daarna nam zijn loopbaan geheel een andere wending als onderzoeker en beleidsmedewerker op het terrein van de globalisering en ontwikkelingssamenwerking, waarbij hij verschillende jaren in Centraal-Amerika doorbracht. Tezelfdertijd blijft hij lessen verzorgen en reizen gidsen over pre-Colombiaanse culturen en koloniale geschiedenis van Portugal en Spanje.
Gezien het koloniale verleden van het Iberisch schiereiland sterk verankerd zit in de middeleeuwse tradities en instellingen van Portugal en Spanje, heeft Sander een gedegen kennis over deze boeiende periode die tot op vandaag het lot van beide landen (en hun ex-kolonies) mee bepaalt. Op deze reis brengt hij u een spannend relaas over het ontstaan, de periodes van bloei, maar ook van diepe crisis die Portugal tot één van de meest nostalgische maar ook aantrekkelijke bestemmingen van Europa maakt. Tenslotte verklaart hij u waarom het internationale recht eigenlijk in Salamanca werd geboren.

M/S Queen Isabel

De M/S Queen Isabel is een luxueus en elegant schip met plaats voor 118 passagiers. Geniet in alle comfort van een schitterende vaart langs de Douro in combinatie met de Portugese levenskunst. Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om het Noorden van Portugal te ontdekken!

De M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel. Geniet volop tijdens het varen op het Zonnedek, met de vele ligstoelen en een zwembad met tegenstroom.

Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon met comfortabele zetels, vooraan het schip. Op datzelfde dek is ook een kleine souvenirwinkel gelegen.

Op het Bovendek bevindt zich het smaakvol ingerichte restaurant met een uitstekende keuken. Tijdens de maaltijden zijn alle dranken inbegrepen. De verfijnde maaltijden, geserveerd in één enkele dienst, aan mooi gedekte tafels, dragen bij tot de gezellige sfeer aan boord. De hele dag door kunnen passagiers genieten van koffie en/of thee.

Op het Hoofddek bevindt zich de fitnessruimte (vrije toegang) en een massagesalon (betalend).
Vanaf het Hoofddek tot het Panoramadek kunt u ook gebruikmaken van een lift.

Prijzen

Prijzen per persoon

KajuitenDekkenDubbele bezettingIndividuele bezetting
Standaardkajuit (15m²)Hoofddek€ 2.310€ 3.925
Luxekajuit (20m²)Bovendek€ 2.620€ 4.205
Luxekajuit met balkon (20m²)Panoramadek€ 2.855€ 4.455
Suite met balkon (30m²)Panoramadek€ 3.390€ 5.390
Standaard kajuit achteraan (15m²)Hoofddek€ 2.260

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • Lijnvluchten Brussel/Porto/Brussel (Brussels Airlines, TAP, …) in economy class
 • De momenteel geldende luchthaventaksen (€ 90 p.p. op vandaag) en haventaks (€ 60 p.p. op vandaag), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Transfer luchthaven/schip/luchthaven
 • Schip exclusief gecharterd voor Knackreizigers
 • 7 overnachtingen aan boord van Queen Isabel in de gekozen categorie en kajuit
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot aan het ontbijt op de laatste dag
 • Wijn, bier, water, soft drinks en koffie/thee inbegrepen bij alle maaltijden aan boord (lunch en diner)
 • Welkomstcocktail
 • 7 begeleide excursies zoals beschreven in het dag-tot-dagprogramma
 • Gebruik van audiosysteem tijdens de excursies
 • Activiteiten aan boord: lezingen over Portugal, Folklore show en speciale fadoshow
 • Galadiner van de kapitein
 • Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Bagagedragers voor de cruise

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere dranken dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor het personeel aan boord van de M/S Queen Isabel (€ 7 per persoon/dag)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs tijdens de uitstappen (Volgens eigen appreciatie)
 • Verzekeringen