Volzet

KNACK-CRUISE VAN BERLIJN TOT PRAAG


Knack Cruise Elbe

25 september – 4 oktober 2020

Voorstelling

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit.

Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, authentiek en vol charme. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sanssouci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

Dit is een prestigieuze route op de belangrijkste rivier van Midden-Europa, die lange tijd de grens vormde tussen de twee Duitse deelstaten. De Elbe ontspringt in het Reuzengebergte en doorkruist Bohemen en Saksisch Zwitserland om vervolgens uit te monden in de Noordzee. Haar rustige, kalme oevers getuigen van een rijk verleden met een unieke mix van natuurlijke bezienswaardigheden en kunststeden. De Moldau ontspringt in het woud van Bohemen en vloeit samen met de Elbe in Melnik, ten noorden van Praag.

Van het kunstzinnige en architecturale Berlijn tot Praag, ‘de stad van de 100 torens’. Deze prachtstad biedt u een weelde aan architectuur, van gotiek tot barok.

Reisroute

Dag 1:Zaventem – Berlijn
Dag 2:Berlijn
Dag 3:Berlijn – Potsdam – Wusterwitz
Dag 4:Wusterwitz-Maagdenburg
Dag 5:Wittenberg
Dag 6:Meissen-Dresden
Dag 7:Dresden
Dag 8:Terezín – Litomerice – Praag
Dag 9:Praag
Dag 10:Praag – Zaventem

Knack-gastspreker

Geert van Istendael

Geert van Istendael is schrijver, dichter, essayist, vertaler en gewezen verslaggever en nieuwslezer. Hij studeerde sociologie en filosofie aan de KU Leuven. Van 1978 tot 1993 was hij journalist bij de BRT en later de BRTN. Hij maakte vooral reportages over de Belgische politiek, over architectuur en stedenbouw in Brussel en over Duitsland, in het bijzonder over de toenmalige DDR. Sinds 1993 is hij voltijds schrijver, dichter, columnist en vertaler. In 2007 schreef hij ‘Mijn Duitsland’. Als Duitslandspecialist is hij de geknipte gast om ons te vergezellen op deze cruise.

Welkom aan boord van de Elbe Princesse II

Het splinternieuwe Elbe Princesse wordt voor enkele dagen ons drijvende hotel. Het schip werd in 2016 te water gelaten en is het symbool van een nieuwe generatie rivierschepen speciaal ontworpen om ook bij laag water te varen. Deze hoogtechnologische raderwielboot kan zonder problemen de Elbe bevaren.
De veertig kajuiten zijn verdeeld over slechts twee dekken wat het schip zeer gezellig maakt.

Restaurant

Het restaurant bevindt zich op het hoofddek. Hier worden alle maaltijden van de cruise geserveerd. Het is uitgerust met grote ramen, zodat u tijdens de maaltijd van de prachtige landschappen kunt genieten.

Loungebar met danspiste

Het smaakvol en met verfijning ingerichte salon bevindt zich aan de voorkant van het schip en biedt u een panoramisch uitzicht. Hier vinden de animatie-avonden plaats.

Onthaal

De ideale plek om af te spreken vóór het vertrek van de bezoeken of om inlichtingen te vragen aan het personeel. Dit is ook de plaats waar u de souvenirshop kunt vinden. U kunt er postkaarten, souvenirs en praktische artikelen kopen.

Terras

Het terras bevindt zich aan de achterkant van het schip. Dé ideale plek om uw vrienden te ontmoeten of eventjes tot rust te komen terwijl u van het landschap geniet.

Intussen is deze reis volzet. U kan uw naam wel op de wachtlijst zetten.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Dubbel scheidbaar groot bed (14 m²)Hoofddek€ 2999-
Dubbel scheidbaar groot bed (14 m²)Navigators€ 3399-
Single eenpersoonsbed (11 m²)Bovendek-€ 3939

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • Lijnvluchten Zaventem-Berlijn en Praag-Zaventem
 • Verblijf 1 nacht in Berlijn, Radisson Blu Hotel**** (halfpension)
 • Volpension aan boord van het schip van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag – dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) (7 nachten)
 • Nederlandstalige gidsen tijdens de excursies
 • Verblijf in een kajuitcabine met airco, douche en wc
 • Animatie aan boord
 • Haventaksen en luchthaventaksen
 • In het programma vermelde bezoeken en toegangstickets
 • Wijn, water en frisdranken tijdens de maaltijden aan boord
 • Welkomstcocktail, folklore-avond en gala-avond aan boord
 • Lunches dag 1, 2 en 10 in lokale restaurants (2 gangen + 1 consumptie en koffie)
 • Audioguidesysteem tijdens de excursies
 • Lezingen van een Knack-conferencier
 • Diensten van 2 Knack-begeleiders

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Overige dranken tijdens excursies of verplaatsingen
 • Optionele verzekering (annulatie- en bagageverzekering, bijstands- en repatriëringsverzekering)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vrijblijvende fooien voor cruisepersoneel, gids en chauffeur

Vraag uw gratis brochure aan