van IJsland naar Groenland


Met Knack op expeditie

13 juli tot 25 juli 2021

Voorstelling

Vaar mee op een expeditiecruise naar de arctische eilanden IJsland en Groenland! Een cruise naar een wereld van vuur en ijs. Met zodiacs kunnen we in het Hoge Noorden de meest afgelegen plekjes bereiken. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, gaan wij op verkenning met deze rubberboten.

IJsland heeft veel voor u in petto: machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen. Deze woeste natuurkrachten worden afgewisseld met haast tropische zwempartijen in turkooisblauw water en de eenvoudige charmes van de hoofdstad Reykjavik.

Net als de onversaagde Vikingen, die hier ooit de kustgebieden koloniseerden, zetten we koers naar het land van de kolossale gletsjers: Groenland. Het land is grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap en alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij.

In deze polaire contreien met hun eindeloze vergezichten en imposante bergmassieven wacht ons een gastvrije bevolking met een totaal andere levenswijze. Het wordt een onvergetelijk avontuur, waarbij we varen tussen de ijsbergen en prachtige fjorden bewonderen. Neem deel aan deze avontuurlijke cruise naar enkele van de mooiste landschappen ter wereld!

Reisroute

groenland route

13 juli – Reykjavik (IJsland)
14 juli – Reykjavik
15 juli – Isafjördur
16 juli – Grundarfjördur
17 juli – Op zee
18 juli – Doorgang door Prins Christianssund
19 juli – Narsarsuaq
20 juli – Nuuk
21 juli – Op zee
22 juli – Ilulissat – Diskobaai
23 juli – Eqip Sermia-gletsjer
24 juli – Op zee
25 juli – Kangerlussuaq

Welkom aan boord VAN DE WORLD EXPLORER

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

MODERN

De nagelnieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe. Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving.ren.

MILIEUVRIENDELIJK

De World Explorer is uitgerust met hybridemotoren, waardoor in de havens alle bewegingen kunnen worden uitgevoerd met een minimale uitstoot van broeikasgassen. De Rolls-Roycemotoren zijn geoptimaliseerd voor een zo zuinig mogelijke werking. Wanneer halt wordt gehouden in de buurt van de kust, kan het schip dankzij zijn nieuwe systeem voor dynamische positionering ter plaatse blijven zonder het anker uit te werpen. Zo worden de ecosystemen en het plantenleven onder water beschermd. Bovendien kan het evenwicht van het schip dankzij de nieuwe stabilisatortechnologie perfect beheerst worden, om ook op volle zee het verbruik te beperken. Aan boord wordt alles in het werk gesteld om verspilling tegen te gaan (waterverbruik, geen plastic voor eenmalig gebruik, voorraadbeheer enz.). Alle informatie wordt bovendien digitaal verspreid via beeldschermen, wat ook het papierverbruik beperkt.

RUIM

Met zijn compacte afmetingen (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan van een megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde en bieden veel plaats. De meeste hebben een oppervlakte van meer dan 20 m² en beschikken over een bureau/salon met panoramisch uitzicht. Twee van de dekken op het schip zijn volledig ingedeeld in gemeenschappelijke zones. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek, waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee jacuzzi’s. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste voorzien. De World Explorer telt op die manier tal van plekjes waar iedereen naar wens tot rust kan komen of gezellig kan samenzijn met de andere opvarenden..

GEZELLIG

Gezelligheid en begeleiding zijn twee van de kernwoorden in dit concept. Aan boord van de nieuwe World Explorer wordt alles in het werk gesteld om deze belangrijke waarden te verwezenlijken. De cruisedirecteur, begeleiders, sprekers, experten en artiesten staan steeds voor u klaar. Het videoteam legt de beste en mooiste momenten vast voor later. Onze enthousiaste teamleden zorgen ervoor dat uw dagen en avonden goed gevuld zijn en vergezellen u op de excursies om een optimaal verloop van de cruise te garanderen. Ze zorgen voor een goede verstandhouding en bevorderen authentieke contacten tussen alle passagiers aan boord. In tegenstelling tot klassieke cruises met duizenden passagiers van overal ter wereld organiseert Knack Cruises op de World Explorer originele, gezellige en cultureel verrijkende reizen.

Prijzen

Prijzen per persoon

CATEGORIEKAJUITDEKBEZETTINGPRIJS (p.p)
1Expedition - vast venster32€ 6.670
2Deluxe - panoramisch uitzicht52€ 7.485
3Deluxe - panoramisch uitzicht62€ 8.705
4Deluxe - met balkon52€ 10.330
5Deluxe - met balkon62€ 11.140
6Junior Suite - met balkon62€ 11.550
7Navigator Suite - met terras5 en 62€ 13.160
8VIP Suite - met terras52€ 14.800
9Explorer Suite - met terras5 en 62€ 15.610

Plan van het schip

klik om te vergroten

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Reykjavik en Kangerlussuaq/ Brussel met of zonder tussenlanding (min. 110 passagiers).
 • De haventaksen (momenteel € 80) en de luchthaventaksen (momenteel € 120), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Captain’s dinner, workshops, voorstellingen)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • De diensten van een tweetalige (Nederlands / Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team
 • Het Knack-begeleidingsteam

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • De vereiste uitrusting en kleding voor de expeditie
 • Andere dan de vermelde dranken
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

Formaliteiten voor de deelnemers met de Belgische & Nederlandse nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Vraag uw gratis brochure aan