Mekong


Knacks Mekongcruise

18 – 31 januari 2021

Voorstelling

Na zes succesvolle Knack Cruises op de Mekong trekken we er in 2021 opnieuw naartoe. 13 dagen lang dompelt Knack u onder in de Vietnamese en Cambodjaanse cultuur. Ontdek de prachtige tempels van Angkor, het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de Franse koloniale architectuur in Wat Phnom, het Chinese huis in Sa Dec en zoveel meer. Geniet van de kleurrijke markten, van een diner met traditionele Khmerdansen en van de overheerlijke Aziatische keuken.

Dit wordt een onvergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong. Knack Cruises verwelkomt u aan boord van de R/V Mekong Prestige. Dit is een klein stijlvol schip, dat plaats biedt aan maximaal 58 Knack-passagiers. Er is een prachtig panoramisch restaurant en een elegante loungebar. Op het zonnedek zijn er ligstoelen en een jacuzzi beschikbaar, naast een fitnessruimte en twee massagesalons. De voortreffelijke keuken zorgt ervoor dat deze reis helemaal af is. Dit schip is volledig gereserveerd voor Knack-lezers met een programma op maat.

Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er ook aan boord activiteiten en lezingen. U mag ook rekenen op twee gastsprekers met een uitzonderlijke kijk op Azië. Een Knack Cruises-medewerker zorgt ervoor dat u kan genieten van een zorgeloze reis met een bijzondere toets.

Reisroute

Dag 1:Brussel – Bangkok
Dag 2:Bangkok – Saigon
Dag 3:Saigon – Cu Chi
Dag 4:Saigon – My Tho
Dag 5:Cai Be – Sa Dec
Dag 6:Tan Chau – grensovergang
Dag 7:Phnom Penh
Dag 8:Chong Koh – Phnom Penh
Dag 9:Angkor Ban
Dag 10:Wat Hanchey – Kampong Cham
Dag 11:Kampong Cham – Siem Reap / tempels van Angkor
Dag 12:Siem Reap / tempels van Angkor
Dag 13:Siem Reap – Bangkok
Dag 14:Bangkok – Brussel

Optionele verlenging (vertrek : 15 januari 2021)

Hanoi en Ha Long-baai

Dag 1: Brussel – Bangkok
Dag 2: Bangkok – Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Hanoi – Halong
Dag 5: Halong – Haiphong – Saigon

De baai van Ha Long is een absolute must tijdens je reis door Vietnam. De baai ligt in de Golf van Tonkin en omvat zo’n 1.600 eilanden en eilandjes. Samen bieden ze een spectaculair zeeaanzicht van kalksteenpilaren. De extensie sluiten we af met een bezoek aan de Vietnamese hoofdstap Hanoi, een authentieke en sfeervolle stad!

De M/S Paradise uw schip in de Ha Longbaai

Dit prachtige schip, dat zijn inspiratie vond in de sampan van keizer Khai Dinh, biedt zijn gasten 17 hutten en een zeer attente service aan. Een vredige, verfijnde sfeer vermengd met ultramoderne faciliteiten biedt u alles voor een unieke ervaring.

Dubbele bezetting: € 1210

Single bezetting: € 1630

Knack-gastsprekers

Katia Timmermans

Katia Timmermans behaalde haar licentiaatsdiploma Kunstgeschiedenis & Oudheidkunde aan de Rijksuniversiteit Gent in 1990, richting Archeologie Nabije Oosten. Zij heeft meegewerkt aan opgravingscampagnes in Turkije (Pessinus) en de Verenigde Arabische Emiraten (ed-Dur, Umm al-Qaiwain).

Na enkele werkjaren in de privésector in België, vertrok zij als United Nations Volunteer naar Jakarta, Indonesië, waar ze meer dan vier jaar gewerkt heeft. Sinds 2008 is ze consultant voor de Verenigde Naties. Ze staat in voor de organisatie van internationale VN-conferenties in Zuidoost-Azië en doet ook de voorbereiding van de officiële missies van VN-ambtenaren in deze regio. Ze leeft met haar echtgenoot en twee kinderen in Phnom Penh (Cambodja) sinds 2007 en zal ons enkele dagen vergezellen tijdens deze Knack-cruise.

Jean-Michel Filippi

Frans taalkundige en antropoloog die sinds 20 jaar werkzaam is in Cambodja. Hij publiceerde verschillende boeken over de geschiedenis van de Khmer. Jean-Michel Filippi doceert aan de koninklijke universiteit van Phnom Penh en wordt algemeen beschouwd als de autoriteit over deze materie. Stichter van het historisch en etnografisch museum van Kampot, dat dit voorjaar werd geopend voor het publiek. Gedreven spreker (voordracht in het Frans).

De R/V Mekong Prestige

Ruimte en licht op de jongste telg van de Mekongrivier

De R/V Mekong Prestige werd in 2013 gebouwd. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder het grote panoramische restaurant en de elegante loungebar, zijn gezellig ingericht en bieden rust en ruimte. Het zonnedek, voorzien van ligstoelen en een jacuzzi, is een geliefde plek voor observatie en ontspanning. Een fitnessruimte en twee massagesalons maken het geheel compleet. De 32 hutten zijn ruim en bevinden zich allemaal aan de buitenzijde. Ze beschikken allemaal over grote ramen die u kan openen zodat u de rivier in alle rust kan bewonderen.

Ruimte en licht op de jongste telg van de Mekongrivier

Uw Knack-begeleider staat u bij zodat u in alle comfort kan genieten van de reis. U kan deelnemen aan de activiteiten aan boord. Daarnaast programmeren wij evenementen met traditionele Vietnamese muziek en Cambodjaanse volksdans, en films in het salon. Voor fijnproevers wordt er een kookworkshop en inleiding tot de kunst van het Aziatisch tafelen aangeboden.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekPrijsSingle
Cabine DeluxeHoofddek€ 4190€ 5730
Cabine Deluxe Superiordek€ 4380€ 5980
Junior SuiteHoofddek€ 4540-
Deluxe SuiteSuperiordek€ 4890-

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • De nachtvluchten Brussel/Saigon (of Brussel/Hanoi voor wie de uitbreiding Ha Longbaai boekt) en Siem Reap/Brussel op lijnvluchten in economyclass met 1 tussenstop (Thai Airways, Singapore Airlines of Vietnam Airlines)

 • Luchtvaartbelasting (€ 210 op dit moment)

 • Havenbelasting in Cambodja en Vietnam (€ 69 op dit moment)

 • Transferts vermeld in het programma

 • Accommodatie in eentweepersoonskamer in een 5* hotel in Saigon (2 nachten) en 5* hotel in Siem Reap (2 nachten)

 • Accommodatie aan boord van de Mekong Prestige in de door u gekozen categorie

 • Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 13

 • Drankjes aan boord van de Mekong Prestige: mineraalwater, niet-alcoholische dranken, lokale bieren, thee en koffie naar believen, lokale wijn bij de maaltijd

  Drankjes bij de maaltijden tijdens het verblijf in Siem Reap en Saigon: mineraalwater (50 cl/pers.), thee of koffie

 • 2 spektakels zoals omschreven in het programma

 • 2 gastsprekers

 • 2 Knack Cruises-medewerkers die de reis zullen begeleiden samen met een cruisedirecteur

 • Fooien voor het personeel aan boord van de Mekong Prestige

 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige of Franstalige gids

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld

 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (USD 55/persoon aanbevolen)

 • Kosten voor visa (€ 180 op vandaag voor Cambodja + Vietnam)

 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)

 • Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer hiervoor Rivages du Monde