Varen op de Mekong


Van Saigon naar Siem Reap

Van 24 januari tot 6 februari 2022

Voorstelling

Na 6 succesvolle cruises op de Mekong trekken we er in 2022 opnieuw naartoe. 14 dagen lang dompelt Knack u onder in de Cambodjaanse en Vietnamese cultuur. Ontdek de prachtige tempels van Angkor, het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de Franse koloniale architectuur in Wat Phnom, het Chinese huis in Sa Dec en zoveel meer. Geniet van de kleurrijke markten en van de overheerlijke Aziatische keuken. Dit wordt een onvergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong.

Knack Cruises verwelkomt u aan boord van de Mekong Prestige II. Dit is een klein stijlvol schip, dat plaats biedt aan maximaal 64 passagiers. Er is een prachtig panoramisch restaurant en een elegante loungebar. Op het zonnedek zijn er ligstoelen en een jacuzzi beschikbaar, naast een fitnessruimte en twee massagesalons. De voortreffelijke keuken zorgt ervoor dat deze reis helemaal af is. Dit schip is volledig gereserveerd voor Knack-lezers met een programma op maat. Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er aan boord ook activiteiten en lezingen. U mag rekenen op twee gastsprekers met een uitzonderlijke kijk op Azië. De Knack Cruises-begeleiders zorgen ervoor dat u kan genieten van een zorgeloze reis met een bijzondere toets.

Reisroute

Dag 1: BRUSSEL – BANGKOK
Dag 2: BANGKOK – SAIGON
Dag 3: SAIGON – CU CHI
Dag 4: SAIGON – MY THO
Dag 5: CAI BE – SA DEC
Dag 6: TAN CHAU – GRENSOVERGANG
Dag 7: PHNOM PENH
Dag 8: CHONG KOH – PHNOM PENH
Dag 9: ANGKOR BAN
Dag 10: WAT HANCHEY – KAMPONG CHAM
Dag 11 : KAMPONG CHAM – SIEM REAP – TEMPELS VAN
ANGKOR
Dag 12: SIEM REAP – TEMPELS VAN ANGKOR
Dag 13: SIEM REAP – BANGKOK
Dag 14: BANGKOK – BRUSSEL

Optionele uitbreiding vóór uw cruise

De baai van Ha Long

Dag 1: BRUSSEL – BANGKOK
Dag 2: BANGKOK – HANOI
Dag 3: HANOI
Dag 4: HANOI – HA LONGBAAI
Dag 5: HA LONGBAAI – HAIPHONG – SAIGON

Van vrijdag 21 januari tot dinsdag 25 januari 2022.

ONZE GASTEN

Katia Timmermans

Katia Timmermans behaalde haar licentiaatsdiploma Kunstgeschiedenis & Oudheidkunde aan de Rijksuniversiteit Gent in 1990, richting Archeologie Nabije Oosten. Zij heeft meegewerkt aan opgravingscampagnes in Turkije (Pessinus) en de Verenigde Arabische Emiraten (Ed-Dur, Umm al-Qaiwain). Na enkele werkjaren in de privésector in België, vertrok zij als United Nations Volunteer naar Jakarta, Indonesië, waar ze meer dan vier jaar gewerkt heeft. Sinds 2008 is ze consultant voor de Verenigde Naties. Ze staat in voor de organisatie van internationale VN-conferenties in Zuidoost-Azië en doet ook de voorbereiding van de officiële missies van VN-ambtenaren in deze regio. Ze is verhuisd naar Bangkok (Thailand), na meer dan 12 jaar met haar familie in Phnom Penh (Cambodja) te hebben verbleven. Katia zal ons vergezellen tijdens deze Knack-cruise.

Jean-Michel Filippi

Jean-Michel Filippi doceert Khmertaalkunde aan de Koninklijke Universiteit van Phnom Penh. Hij werkt aan de beschrijving van de Khmertaal, van minderheidstalen en van etnische groepen in Zuidoost-Azië. Zijn passie voor de linguïstiek en etnologie van de regio leidden hem op natuurlijke wijze naar de geschiedenis van Cambodja en Vietnam. Tijdens zijn lezingen, en ook in zijn boeken, leert men deze twee landen beter kennen. U kan meer te weten komen over zijn activiteiten op www.publikam.com. Lezing in het Frans.

De R/V Mekong Prestige II

Een schip op maat van een koninklijke rivier

Ruimte en licht

De Mekong Prestige II werd in 2012 gebouwd. De gemeenschappelijke
ruimtes, waaronder het grote panoramische restaurant en de elegante loungebar, zijn gezellig ingericht en bieden rust en ruimte. Het zonnedek, voorzien van ligstoelen en een jacuzzi, is een geliefde plek voor observatie
en ontspanning. Een fitnessruimte en twee massagesalons maken het geheel compleet. De 32 hutten zijn ruim en bevinden zich allemaal aan de buitenzijde. Ze beschikken over grote ramen die u kan openen zodat u de rivier in alle rust kan bewonderen.

Activiteiten en gezelligheid aan boord

De Knack Cruises-begeleiders staan u bij zodat u in alle comfort kan genieten van de reis. Aan boord kan u deelnemen aan verschillende activiteiten. Naast boeiende lezingen, programmeren wij evenementen met traditionele Vietnamese muziek en Cambodjaanse volksdans, projectie van films in het salon. Voor fijnproevers wordt er een kookworkshop en inleiding tot de kunst van het Aziatisch tafelen aangeboden.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekPrijsSingle
Cabine DeluxeHoofddek€ 4190€ 5730
Cabine Deluxe Superiordek€ 4380€ 5980
Junior SuiteHoofddek€ 4540-
Deluxe SuiteSuperiordek€ 4890-

TECHNISCHE SPECIFICATIES

• Lengte: 68 meter • breedte: 13 meter • 3 dekken • panoramisch
restaurant • loungebar • elektriciteit: 220 volt • 1 spa en massage •
1 jacuzzi

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 • De nachtvluchten Brussel/Saigon (of Brussel/Hanoi voor wie de uitbreiding Ha Longbaai boekt) en Siem Reap/Brussel op lijnvluchten in economyclass met 1 tussenstop
 • Luchtvaartbelasting (€ 210 op dit moment)
 • Havenbelasting in Cambodja en Vietnam (€ 69 op dit moment)
 • Transferts vermeld in het programma
 • Accommodatie in een tweepersoonskamer in een 5* hotel in Saigon (2 nachten) en 5* hotel in Siem Reap (2 nachten)
 • Accommodatie aan boord van de Mekong Prestige II in de door u gekozen categorie
 • Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 13
 • Drankjes aan boord van de Mekong Prestige II: mineraalwater, niet-alcoholische dranken, lokale bieren, thee en koffie naar believen, lokale wijn bij de maaltijd
 • Drankjes bij de maaltijden tijdens het verblijf in Siem Reap en Saigon: mineraalwater (50 cl/pers.), thee of koffie
 • 2 spektakels zoals omschreven in het programma
 • 2 gastsprekers
 • 2 Knack Cruises-medewerkers die de reis zullen begeleiden samen met een cruisedirecteur
 • Fooien voor het personeel aan boord van de Mekong Prestige II
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige of Franstalige gids

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (USD 55/persoon aanbevolen)
 • Kosten voor visa (€ 180 op vandaag voor Cambodja + Vietnam)
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)
 • Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer hiervoor Rivages du Monde

DE CABINES

Op het hoofddek en superiordek beschikken alle kajuiten Deluxe (20 m²) over een ‘Frans balkon’ en een badkamer met douche en toilet. De twee Junior Suites (24 m²) op het superiordek en de twee Deluxe Suites (26 m²) op het hoofddek beschikken over een badkamer met aparte douche en bad, en een ruimer balkon. Enkel de Deluxe Suites hebben een aparte zitruimte. Alle kajuiten hebben individuele airconditioning en zijn uitgerust met twee aparte bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden, een zithoek met twee zetels, een kast, bureau, kluis en haardroger.