Rhône


Cruise op de Rhône – Reis door het hart van Frankrijk

29 september tot 6 oktober 2022

Voorstelling

Ontdek de charme van Frankrijk op deze Rhônecruise. Langs de Saône en de Rhône en via de Bourgogne, land van wijn en gastronomie. Naarmate het schip verder zuidwaarts vaart, komen de geuren en aroma’s van het zuiden u tegemoet!

Van Romeinse bezienswaardigheden en de rijke wijngaarden van de Rhônevallei tot de kloven van de Ardèche en de Camarguevlakte. Deze 8-daagse riviercruise combineert cultuur en natuur op bewonderenswaardige wijze. Tussen Lyon, hoofdstad van Gallië ten tijde van het Romeinse Rijk, Avignon, stad van de pausen, en Arles, stad van cultuur en geschiedenis, heeft de rivier een stukje Franse geschiedenis geschreven.

Deze natuurlijke rivierloop heeft door de geschiedenis heen ideeën, tradities, kunst, cultuur en architectuur overgebracht, een nalatenschap van grandioze en indrukwekkende monumenten. De magnifieke Amadeus Provence voegt een vleugje moderniteit toe aan al de pracht en praal die u hier zal ontdekken.

Reisroute

Dag 1: Brussel > Lyon (frankrijk)
Dag 2: Mâcon
Dag 3: Chalonsursaône > Beaune
Dag 4: Lyon
Dag 5: Avignon
Dag 6: Arles
Dag 7: Viviers > Vallei Van De Ardèche
Dag 8: Brussel

Knack-gastsprekers

Edward De Maesschalck

Edward De Maesschalck (°Leuven, 1946) is doctor in de geschiedenis (Leuven, 1977) en auteur van historische boeken. Na zijn doctoraat werkte hij een tijd als assistent aan de KU Leuven, maar besloot uiteindelijk dat een carrière bij de BRTN (nu VRT) best te verzoenen was met geschiedenis. Van 1979 tot 2010 werkte hij bij de Vlaamse radio en televisie. In 1984 was hij historisch adviseur voor de tv-reeks ‘Willem van Oranje’. Hij was programmamaker en interviewer (o.m. voor ‘Ten huize van’), maar werd in 1997 programma-adviseur en begeleidde de opstart van het cultuurnet Canvas. In 2008 verscheen van zijn hand ‘De Bourgondische vorsten’. Edward is een gewaardeerde conferencier op diverse Knack-cruises.

Welkom aan boord van het Knack-cruiseschip: M/S AMADEUS PROVENCE

Het schip de M/S Amadeus Provence behoort tot de Amadeusreeks, en werd in 2017 op de Rhône gebouwd. De resoluut moderne en luxueuze stijl maakt dat het schip behoort tot het Prestigegamma, waardoor u kunt genieten van een uitzonderlijke en gewaardeerde service.

De gemeenschappelijke ruimtes

De grote panoramische lounge, gelegen aan de voorzijde van het Panoramadek, is de centrale plaats voor de activiteiten aan boord. De Amadeus Club is gelegen aan de achterzijde van het Bovendek. Dit is de ideale plek om te genieten van een goed boek in een gezellige en vriendelijke sfeer. Daarnaast is er een winkeltje, een fitnessruimte, een kapper en een massagesalon aan boord. Het Zonnedek is uitgerust met ligstoelen, alsook met een klein zwembad.

Het restaurant

Het restaurant bevindt zich op het Bovendek en heeft grote panoramische ramen. Geniet van de prachtige voorbijglijdende landschappen en de gastronomische gerechten. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm, het diner is à la carte.

Prijzen

Prijzen per persoon

Type kajuitDekdubbele bezettingIndividuele bezetting
DubbelHoofddek€ 2.490€ 3.970
DubbelBovendek€ 2.700€ 4.300
DubbelPanoramadek€ 2.900-
SuitePanoramadek€ 3.260-

Plan van het schip

Inbegrepen in deze prijs:

 •  Heen- en terugreis per TGV Brussel/Lyon

 • Het verblijf in de gekozen categorie en kajuit

 • Transfers per autocar zoals vermeld in het
  programma

 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het
  ontbijt op dag 8

 • Wijn tijdens de diners aan boord

 • Welkomstcocktail en -diner

 • Captain’s dinner

 • Muzikale animatie aan boord

 • Knack-conferencier en Knack-begeleiding

 • Alle excursies zoals vermeld in het
  programma met hoofdtelefoon

 • Bagagedragers aan boord

 • Haventaksen (€ 35) zoals op heden bekend,
  variabel en onderhevig aan wijzigingen

Niet inbegrepen in deze prijs:

 •  Andere dranken dan vermeld in het
  programma
 • De servicekosten voor het personeel
  aan boord (€ 6 per dag en per persoon
  aanbevolen) alsook voor de gidsen en
  chauffeurs tijdens de excursies (volgens
  eigen appreciatie)
 • Reisverzekeringen

Formaliteiten voor deelnemers met belgische en nederlandse nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Vraag uw gratis brochure aan